Новини

Вінницька школа та дитячий садочок отримають гранти на реалізацію власних проектів

22 квітня 2021, 11:04

Фінансуватимуться ініціативи за кошти Британської Ради.

Як розповіла "Місту над Бугом" Оксана Яценко, директорка департаменту освіти міської ради, кошти виділять у рамках проєкту "Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості", які співфінансується Британською Радою та Європейським Союзом. Переможців обирали шляхом онлайн-голосування. З Вінниччини загалом їх вісім. Двоє з них із Вінницької територіальної громади. Кожен із цих закладів отримає фінансову підтримку від Британської Ради до 35 000 грн.  

Так, дитячий садочок №20 переміг з проєктом "Автомістечко для дошкільнят". Для цього на території закладу облаштують сучасне розвивально-ігрове середовище "Вулиця міста в мініатюрі", де дошкільнят навчатимуть правил дорожнього руху.

Проєкт від школи №26 "Єдність в різноманітті" покликаний покращити інтеркультурну комунікацію учнів та громади міста. Нині у Вінниці  проживають представники понад 40 національних спільнот. Та відсутність налагодженої комунікації між представниками різних культур призводить до проявів насильства та правопорушень на тлі расової та етнічної нетерпимості. Тому мета проєкту – покращення комунікації учнів закладу та громади міста шляхом проведення освітніх тренінгів із залученням представників національних спільнот.

"Фінансова підтримка від Британської Ради становить до 35 тисяч гривень. Однією з умов цього проекту є співфінансування. Тому тут є і залучені кошти самих закладів. Ми раді цій перемозі, і приємно, що наші заклади небайдужі до проектів навіть у важкий час пандемії, що вони є активні - і діти, і педагогічна громада. Вони використовують будь-яку можливість зробити своє освітнє середовище новим, сучасним, модерновим", – зауважила Оксана Яценко.

Зображення: www.vmr.gov.ua

Поділитися :