Новини

Вінницьке обласне управління лісового та мисливського переживає певні трансформації та реорганізації

23 грудня 2022, 13:09

Разом із тим, лісівники Вінниччини працюють на озеленення нашої області, на збільшення лісових та мисливських угідь, забезпечують деревиною Збройні Сили України.

Від початку війни для потреб армії на будівництво, ремонти, облаштування і, головне – на опалення було відправлено на фронт понад 10 тисяч кубометрів деревини. Активно працює програма «ДроваЄ» - відкрито інтернет-магазин. Формуються гуманітарні автовантажі в деокуповані регіони України» - сказав у прямому ефірі проекту «Рефлекторія» керівник пресслужби ВОУЛМГ Станіслав Вовк.

Підтримують лісівники Вінниччини наші ЗСУ і акцією «З теплом до Армії». Разом і з тим, наші «охоронці лісів» не забувають і про новорічні свята: вже понад 9 тисяч ялинок продано громадянам та організаціям для облаштування свята. За тиждень до Нового року планується реалізувати ще майже 4 тисячі.

«На плантаціях новорічних дерев лісівники Вінниччини вирощують такі види: ялину звичайну, ялину голубу, сосну звичайну та кримську, ялицю білу. Усі ялинки марковані самоклейними етикетками або пластмасовими бирками-стяжками. За номером на цих уніфікованих засобах можна легко перевірити легальність заготовленого новорічного деревця, зайшовши на сайт  ДП «ЛІАЦ», yalynka.info або через аналогічний додаток у смартфоні» - додав пан Вовк.

Все в рамках легітимності, адже лісівники активно борються із «ялинковим браконьєрством». Нагадаємо, що незаконно зрубана ялинка – це злочин! За скоєне лісопорушення ялинковий браконьєр повинен сплатити подвійно: адміністративний штраф та компенсувати шкоду, заподіяну лісу. Водночас за словами Станіслава Вовка масштаби ялинкового браконьєрства цього року значно зменшилося.

 

Поділитися :