Новини

Вінницькі активісти прибиратимуть територію вздовж набережної Південного Бугу біля лікарні ім. Ющенка

11 березня 2021, 13:19

До екоакції можуть долучитись усі охочі.

Як повідомили на сайті тур-клубу "Бідняжка", прибирання заплановане на наступну неділю, 21 березня. Збір відбудеться о 10:00 на галявині поблизу лікарні ім. Ющенка. До 12 години на учасників чекає серія лекцій, тому організатори закликають вінничан брати з собою каремати: 

  • компанія Еко-Сервіс (ТОВ "Подільська Січ") поділиться правилами сортування сміття. 
  • учасниця міжнародної організації "360.org" розповість про впровадження відновлюваної енергетики та про проблему зміни клімату.
  • громадська організація "ДІЛИ" розкаже про "Особисту еко-ефективність", а ГО "Пангея Ультіма" - про створення та реалізацію Еко-центру "Стіна". 
  • школярі й учасники "Зеленої школи" поділяться кейсом, як зробити сортування сміття прибутковим. 

Прибирання розпочнеться о 12:00 і триватиме до 15:30. Учасники маркуватимуть маршрут "Стежини Здоров'я" (вздовж набережної Південного Бугу біля лікарні ім. Ющенка). На виділених ділянках прибиратимуть, розділяючи сміття в 5 різних сміттєвих пакетів. Його потім відвезуть на визначені локації. 

З 15:30 до 17:30 на учасників прибирання чекає пікнік.  

"Тож приносьте із собою бутерброди та солодощі (а найголовніше - свою кружку)  і звісно культурно - розважальна програма. Щире спілкування на природі, творчий вечір з особливою атмосферою. У нас буде можливість спробувати свої сили та покататись на каяках. Запрошуємо музикантів та творчі колективи долучитись до нашого заходу, звертайтесь Юхимчук Алла +380687272555. Уже можемо оголосити, що буде мистецький перформанс на екологічну тему від громадської організації  "Чо?When?" - йдеться в анонсі.

Виручені за відсортовану вторинну сировину кошти підуть на облаштування "Стежини здоров’я". 

Фото: tcb.com.ua

Поділитися :