Новини

Вінницькі активістки запустили чат-бот для дівчат-підліткинь

12 лютого 2021, 17:20

Ідея чат-боту "Sister’s bot" належить активісткам організації "ВІСЬ", випускницям феменкемпів.

Про це в ефірі радіо "Місто над Бугом" розповіла голова громадської організації "ВІСЬ" Світлана Дубина. За її словами, перед тим як почати роботу над проєктом, активістки провели опитування серед дівчаток з інтернатів різних міст України. Окрім можливості спілкування, додаток містить відповіді на десятки запитань, які можуть виникнути в житті молодих людей: від прав людини до безпечних умов наймання квартир. Користуватися ботом можуть безкоштовно всі охочі. Сама назва проєкту – Sister’s straw bot – у перекладі з англійської – "сестринська соломинка".  Бот створений у рамках програми мінігрантів ГО "Жіночі перспективи". Спершу проєкт задумали для підтримки дівчат в інтернатах. Проте згодом зрозуміли, що ці питання можуть виникати в усіх дівчат, тому концепцію вирішили розширити.

"Ми розуміли, що ми не зможемо убезпечити всіх від падінь, але хоча би соломки підстелити. Ми хотіли робити тренінги, звісно, але тут настала пандемія, і тому ми адаптували всю ту інформацію, яка би мала бути тренінгово і дали її в чат-бот. І тепер ми його популяризуємо, ми зробили там прикольний мерч, футболки навіть з QR-кодом. Цей бот корисний для будь-яких підліткинь, і тому ми зараз його ще добавляємо, універсалізуємо. Там є інформація про клініки, дружні до молоді, Служби у справах дітей", - розповіла Світлана Дубина.

Нагадаємо, минулого ГО "ВІСЬ" з Вінниці перемогла  у конкурсі та отримала нагороду премії "With and for Girls", яка визначає найкращі у світі організації, що опікуються проблемами дівчат. За словами голови громадської організації Світлани Дубини, це лише другий випадок, коли всесвітня організація визначає діяльність українських активісток.

"Ми правда за 10 років багато напрацювали на користь дівчат, але це приємно було. Дуже була непроста сама процедура цього номінування, отримання нагороди, тому що було 3 чи 4 етапи цього відбору, але це було дуже приємно, і ми ще встигли до карантину з'їздити в Лондон по цю нагороду", - додала Світлана Дубина.

Поділитися :