Новини

Вінницькі бібліотеки долучились до проєкту "Польська полиця в Україні"

14 листопада 2023, 10:46

У межах проєкту 11 бібліотек-філій отримали книги польських авторів українською мовою. До комплекту з 20 нових книжкових видань увійшли твори класиків та сучасних польських письменників.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, долучення вінницьких книгозбірень до заходу дозволить читачам поглибити свої знання про Польщу, її історію, культуру та розширити свій літературний горизонт. 

Проєкт "Польська полиця в Україні" ініціюється Українським інститутом книги спільно з Інститутом книги у Польщі за підтримки Міністерства культури та національної спадщини Польщі та Міністерства культури та інформаційної політики України. З метою забезпечення у 2023 році публічних бібліотек України виданнями книжок польських авторів, перекладених українською мовою.

"Це хороша ініціатива, яка дозволить нашим читачам більше дізнатися про культуру та літературу Польщі. Це своєрідна можливість подякувати полякам, які допомагають нам з перших днів війни та прихистили у себе сотні тисяч наших українців. Впевнена, що ці книги знайдуть свого поціновувача серед наших користувачів", - зазначає директорка закладу культури "Вінницька міська централізована бібліотечна система" Олена Заквацька.

На полицях, переважно, література для дорослих читачів, проте представлена й добірка дитячих книжок. 

Відтак, у вінницьких бібліотеках-філіях №№ 1, 2, 3, 5, 6, 7, 8, 11, 12, «Центральній міській бібліотеці ім. І. Бевза» та «Центральній бібліотеці для дітей та юнацтва» вже можна ознайомитись з виданнями польських авторів в українському перекладі.


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :