Новини

Вінницькі комунальники лагодять дороги за допомогою рециклера

23 лютого 2024, 15:09

Дорожники приділяють увагу як магістральним дорогам Вінниці, так і шляхам на приєднаних територіях.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, під час зимового періоду, через нестабільну температуру повітря та значні опади, відбувається руйнування асфальтного покриття. Щоб утримувати дорожне покриття у міжсезоння в належному стані комунальники використовують “холодне” асфальтування та рециклер.

Начальник відділу ремонту об’єктів благоустрою департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради Леонід Демченко розповів, що наразі це найдієвіший спосіб утримувати дороги в належному стані. В першу чергу йдеться про безпеку учасників дорожнього руху та мінімізацію аварій.

«Це дуже взаємопов’язані речі. Якщо зараз не усунути недоліки, в подальшому доведеться частіше ремонтувати муніципальний транспорт і на маршрутах буде значно менше одиниць рухомого складу, крім того, можливе і пошкодження приватних авто. Ми прагнемо, щоб громадський та приватний транспорт, спецтехніка та екстрені служби могли їздити містом без перешкод», – пояснює він.

Для довідки: 

Рециклер – це техніка, яка розігріває вже підготовлену асфальтобетонну суміш для “укатки” в робочу карту. Перед цим дорожники її готують – роблять вертикальні кромки, очищують, а якщо є волога, то її випарюють та роблять повністю сухою, потім дорожню карту прокладають бітумом, щоб була зв’язка з вже існуючим покриттям і за допомогою віброплити її ущільнюють.


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :