Новини

Вінницькі рятувальники нагадують правила поводження на льоду

25 лютого 2021, 14:10

Через потепління крига стала дуже крихкою, тому виходити на неї - небезпечно.

Як повідомила радіо "Місто над Бугом" Оксана Урбанська, речниця ДСНС України у Вінницькій області, після сильних заморозків на Вінниччині знову потепління. Сніг майже розтанув, однак це не зупиняє людей виходити на лід. Нині лід дуже крихкий, і тому вкрай небезпечно виходити на нього. Працівники ДСНС нагадують, що виходити на тонку кригу - небезпечно! Особливо це застереження стосується саме рибалок, які, не зважаючи на небезпеку, випробовують долю посеред замерзлих водойм. З метою запобігання трагічним випадкам на льоду рятувальники постійно проводять профілактичні рейди на водних об’єктах.

"На водоймах Вінницької області та Вінниці сформувався нестійкий льодовий покрив. Товщина його здебільшого сягає до 5 см. Проте, незважаючи на це, люди масово виходять на риболовлю, ризикуючи власним життям. Часом достатньо лише одного кроку, аби люди миттєво опинились у крижаній воді. Саме тому вінницькі рятувальники вкотре звертаються до громадян з проханням не виходити на тонку кригу, а тим паче не дозволяти дітям бавитися на річках, озерах. Аби уникнути виникнення нещасних випадків на водоймах фахівці Державної служби з надзвичайних ситуацій нагадують правила безпечного перебування на кризі", - наголосила Оксана Урбанська.

Кожен рибалка повинен мати з собою рятувальний жилет та мотузку довжиною 15-20 м. Пам’ятайте, що жодне хобі чи улюблена звичка не вартують того, аби піддавати ризику власне життя.

Поділитися :