Новини

Вінницькі школярі ініціювали благодійну акцію для допомоги хворим однокласникам

15 грудня 2020, 12:51

Учні 20 школи протягом місяця збирали монети, які вийшли з обігу. Їх днями обміняють у банку. Загалом вдалось зібрати 12 тисяч гривень.   

Як ідеться в сюжеті ТСН, протягом місяця учні вінницької школи № 20 збирали монети номіналом 5 та 25 копійок, які вже вийшли з обігу. Їх школярі здадуть у банк, а отримані кошти віддадуть на лікування 3-м хворим дітям, які навчаються в цій школі.  

Зібрані гроші передадуть онкохворим 6-класниці Насті та 4-класниці Олексію та 16-річній Валерії з патологією головного мозку та ДЦП. Завдяки лікуванню у Китаї Валерія навчилась самостійно перевертатись, тепер родина збирає гроші на 2 курс терапії. Родина сподівається, що дівчина зможе сидіти. 

Адміністрація школи домовилась з банком, у якому пообіцяли обміняти дріб'язок на живі гроші. Ініціатива набула розголосу, і монети почали приносити не лише школярі, а й містяни. Наразі вдалось зібрати близько 70 тисяч монет, а це близько 50 кг. Копійки понесуть у банк напередодні Дня святого Миколая. Директор школи Олег Слушний прогнозує, що вдасться отримати близько 12 тисяч гривень.

- Монети 25 копійок будуть здаватися за номіналом, а 5 копійок банківську установу вже цікавить як метал.

Ініціативу перейняли школи в інших містах України.  

Поділитися :