Новини

Вінницькі житлово-комунальні підприємства розпочали підготовку до нового опалювального сезону

28 квітня 2023, 11:29

У Вінниці розпочалась підготовка підприємств житлово-комунальної сфери до роботи в наступному осінньо-зимовому сезоні, які традиційно проходять у міжопалювальний період. Це дозволяє підприємствам-надавачам послуг своєчасно провести ремонтні роботи, перевірити мережі, заготовити матеріали тощо.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, 27 квітня, виконком ухвалив комплекс заходів, які необхідно виконати підприємствам-надавачам комунальних послуг, управлінським компаніям та дорожнім службам до початку опалювального сезону 2023-2024 років.

"Серед запланованого – проведення ремонтних робіт на котельнях, мережах, об’єктах водопровідного і каналізаційного господарства. Також – підготовка до зими прибиральної й снігоочисної техніки та багатоповерхових будинків житлового фонду. У пріоритеті – стала та безперебійна подача тепла, води, газу та електроенергії в оселі вінничан", - зазначають в міській раді.

"Вінницяміськтеплоенерго" у міжопалювальний сезон планує виконати ремонт 48 котелень, капітально відремонтувати 2 котельні та 4 котла, замінити 3,4 кілометра тепломереж, а також у планах охопити поточним ремонтом 59 ЦТП (центральних теплових пунктів) та 429 ІТП (індивідуальних теплових пунктів). Опираючись на досвід минулого опалювального сезону, комунальне підприємство сформує необхідний запас твердого палива та пального.

Інша теплопостачальна організація, КП "Вінницяоблтеплоенерго" запланувала провести поточний ремонт 16 котелень, 59 котлів, 7 ЦТП, 3 ІТП, 91 теплової камери. У рамках підготовчих робіт також сформують резерв твердого палива та пального.

КП "Вінницяоблводоконал" замінить 1 кілометр каналізаційних мереж, відремонтує 210 колодязів, виконає поточний ремонт 60 насосних агрегатів на КНС (каналізаційних насосних станціях) та 24 насосних агрегати на очисних спорудах каналізації. У рамках ремонту водопровідних систем підприємство здійснить поточний ремонт 52 та капітальний ремонт 3-х насосних агрегатів ВНС (водопровідних насосних станцій), ремонт і заміну 50-ти пожежних гідрантів. Також планується замінити 3,5 кілометра аварійних мереж водопроводу. Окрім того, задля безперебійної роботи підприємства, в умовах можливого відключення електроенергії, буде сформовано запас палива для генераторів.

Акціонерне товариство «Вінницягаз» здійснюватиме комплексне приладове обстеження 479 кілометрів мереж та реконструкцію 9 ГРП (газорегулюючих пунктів); 4 ШГРП (шкафних газорегулюючих пунктів); 4 СКЗ (станцій катодного захисту).

Працівниками структурної одиниці акціонерного товариства "Вінницяобленерго" "Вінницькі міські електричні мережі" проводитимуться роботи із: заміни 16 опор повітряних ліній електропередач 10/0,4 кВ, 0,36 кілометра кабельних ліній електропередач 10/0,4 кВ та 2 кілометрів повітряних ліній електропередач 10/0,4 кВ.

Також буде здійснено плановий ремонт обладнання на 19 ТП (трансформаторних підстанціях) та 19 ТП будуть капітально відремонтовані. Окрім того, буде підготовлено 4 пересувні лабораторії та 45 одиниць автотранспортної техніки.

Спеціалісти СО "Вінницькі центральні електричні мережі" замінять 12 опор повітряних ліній електропередач 10/0,4 кВ та 2,4 кілометра повітряних ліній електропередач 10/0,4 кВ, а також здійснять плановий ремонт обладнання 30 ТП. 

Для злагодженої та безперебійної роботи всіх сфер у місті також буде здійснюватися підготовка комунальних підприємств, організацій та об’єктів благоустрою.

Департаментом комунального господарства та благоустрою було доручено здійснити наступні заходи: капітальний ремонт 51 тис. м² асфальто-бетонного покриття доріг, реконструкцію та будівництво 26,9 тис. м² вулиць та поточний ремонт 36,2 тис. м² асфальто-бетонного покриття доріг на 141 вулиці;

Також, у рамках заходів з підготовки, у Вінниці відремонтують криниці загального користування, очистять та дезінфікують колодязі питної води. У планах також сформувати запаси піско-соляної суміші (відсів) і технічної солі та підготовка спецтехніки до зими.

Не менш важливим завданням є підготовка до сталого проходження наступного опалювального сезону житлового фонду Вінницької громади з впровадженням заходів з енергоефективності.

Так, фахівці департаменту житлового господарства, у рамках поточного ремонту з підготовки об’єктів житлового фонду, доручили здійснити: поточний ремонт 20 432 м² м’якої та шиферної покрівлі, ремонт та заміну 15 507 м² інженерних мереж, заміну 121 м² старих вікон на енергозберігаючі. Окрім того, планується відремонтувати 230 електрощитових та встановити 485 світильників з акустичними вимикачами.

У рамках капітального ремонту з підготовки об’єктів житлового фонду капітально відремонтують 17 096 м² м’якої покрівлі та 7 206 м² шиферної, замінять 310 м² вікон на енергозберігаючі та виконають ремонт 10 систем електрозабезпечення.

Також важливою частиною є підготовка як громадського транспорту, так і транспортної інфраструктури в цілому, оскільки однією із пріоритетних цілей є забезпечення комфортних умов для пересування громадян.

Фахівці Вінницької транспортної компанії планують відремонтувати 22 тролейбуси та 11 трамвайних вагонів, 0,175 км трамвайних колій та 1,6 км контактної мережі трамваїв й тролейбусів.

У департаменті міського господарства Вінницької міської ради зазначають, що важливо підготувати місто до осінньо-зимового періоду та можливих викликів пов’язаних з війною.

"Ми спільними зусиллями починаємо готувати наше місто до наступного осінньо-зимового періоду. На жаль, ми й досі перебуваємо у стані війни. З огляду на досвід минулої зими потрібно бути готовими до будь-якого розвитку подій, проте відповідні комунальні служби докладуть всіх зусиль задля того, аби забезпечити комфорт для вінничан", – каже директор департаменту міського господарства Роман Фурман.

Поділитися :