Новини

Вінницьким школам передадуть книги про історію Революції Гідності

8 квітня 2021, 14:33

Школи отримають комплект із п’яти книг Світлани Терейковської - учасниці Майдану, журналістки, політологині.

Як інформують на сайті Вінницької міської ради, 42 комплекти книг про події Революції Гідності сьогодні, 8 квітня, департаменту освіти міськради передала мати загиблого Героя Небесної Сотні Максима Шимка, Зоя Кузьменко. 

Незабаром книги передадуть до навчальних закладів міста. Кожна з шкіл отримає комплект із п’яти видань: "Небесна Сотня. Життєписи" (книга 1 та 2), "Майдан. Пряма мова" (книга 1 та 2), а також "Історія з Майдану. Епізод ". Книги написала журналіст, політолог Світлана Терейковська, яка була на Майдані, тісно спілкувалася з родинами Героїв Небесної Сотні, а також брала участь у Всеукраїнській акції "Потяг "Труханівська Січ". 

"Поки що видали два томи "Небесна Сотня. Життєписи", чекаємо ще на третій. Його ми також постараємося передати до департаменту. Ці книги дуже цікаві, адже вони про кожного героя та цікаво проілюстровані", – розповіла Зоя Кузьменко. 

Директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко зауважила, що це важливий подарунок для шкіл Вінницької територіальної громади.

"Подвиг Героїв Небесної Сотні не має бути забутим. У нас зараз важкі часи боротьби з пандемією, але ми не маємо забувати про національно-патріотичне виховання  наших дітей. Це наша історія – люди поклали своє життя за те, щоб наша держава залишалася соборною і незалежною", – наголосила Оксана Яценко. 

Фото: www.vmr.gov.ua


Додамо, Максим Шимко – вінничанин, учасник Революції Гідності, Герой Небесної Сотні. За громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності, Указом Президента України № 890/2014 від 21 листопада 2014 року Максиму Шимку було присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена "Золота Зірка" (посмертно). Щороку у місті відбувається патріотичний фестиваль імені Героя України Максима Шимка. 

Поділитися :