Новини

Вінницький ансамбль танцю "Радість" представив Україну на Міжнародному танцювальному конкурсі в Болгарії

29 березня 2021, 16:43

Загалом участь у конкурсі взяли близько 7 з половиною тисяч колективів.

Як повідомив радіо "Місто над Бугом" художній керівник ансамблю "Радість", заслужений працівник культури України, відмінник освіти України Віктор Бойко, фестиваль "Таланти ХХІ століття" тривав з січня по березень 2021 р. За цей час усі учасники мали подати свої відеороботи на розгляд журі.

"Ансамбль танцю "Радість" взяв участь в міжнародному онлайн-конкурсі "Таланти ХХІ століття", який проводився в Болгарії. Про цей фестиваль ми дізналися з Інтернету чисто випадково, але побачили, що там фестиваль проводиться безкоштовно, і тому вирішили взяти в ньому участь", - розповів Віктор Бойко.

На розгляд журі подали 6 номерів у різних вікових категоріях. У кожній з цих категорій "Радість" виборола перші місця. Також зразковий художній колектив "Вокальна група ансамблю танцю "Радість" здобув 1 місце в Міжнародному онлайн конкурсі "Таланти ХХІ століття" у Болгарії. У цій категорії змагались 455 колективів з усього світу.

"Ми вислали 6 номерів і взяли участь в різних вікових категоріях. В категорії "Народний танець" ми вислали виступ змішаної вікової групи (15-18, 13-14, 10-12 років). В усіх вікових категоріях ми отримали 1 місце, і категорія 7-9 років - 2 місце, а наші найменші отримали нагороду "Бейбістар", - додав Віктор Бойко.

Також у березні Ансамбль танцю "Радість" Вінницького міського палацу дітей та юнацтва ім. Лялі Ратушної взяв участь в обласному конкурсі хореографічного мистецтва "Музичні мрії", організатором якого був Вінницький фаховий коледж мистецтв ім. М.Д.Леонтовича. За рішенням журі, ансамбль "Радість" був нагороджений дипломом Лауреата І ступеня в номінації "Народний танець" у змішаній та середній віковій категорії. Також  ансамбль нагородили дипломом Лауреата ІІ ступеня в номінаціях "Народний танець" та "Естрадний танець" у старшій віковій категорії. Наразі колектив очікує відновлення занять, аби продовжити підготовку до проведення звітних концертів, під час яких традиційно проводжатимуть випускників ансамблю. Цього року їх є 17.

Поділитися :