Новини

Вінницький ансамбль танцю "Радість" взяв участь у Міжнародному фестивалі народного танцю в Литві

23 травня 2023, 11:11

За три фестивальні дні колектив дав вісім концертів у місті-побратимі Вінниці – Паневежисі, де збирав повні зали у місцевих школах. 

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, народний художній колектив України ансамбль танцю "Радість" Вінницького міського палацу дітей та юнацтва щойно повернувся з Литви, де взяв участь у Міжнародному фестивалі народного танцю "Заплетемо танцювальну косу".

"Українські танці – "Гопак", "Подільські вихиляси", "Подільський передзвін", "Лобуряки" викликали бурю емоцій у глядачів. Вони плескали в долоні разом із нашими дівчатками у танці "Плескач", співали разом із нашими дітьми "Ой, у лузі червона калина"", - розповідає художній керівник ансамблю Віктор Бойко.

Гала-концерт фестивалю, у якому взяли участь колективи з Латвії, Польщі, Литви та України, відбувся в легкоатлетичному манежі Паневежиса. Всі виконавці, за словами Віктора Бойка, продемонстрували професіоналізм і високий рівень сценічної культури. Та особливі овації зірвав виступ вінничан.

"Після концерту до наших керівників підійшла одна вчителька і сказала, що наші діти неймовірні. Своїми танцями вони показують мужність і силу українського народу. Вона зауважила, що дивлячись на наші танці та на наших дітей розуміє, чому Україна так мужньо бореться з російськими загарбниками. Своє захоплення та високу оцінку виступам нашого колективу дали керівники латвійського та польського колективів, організатори фестивалю", - додає він.

Маленькі вінничани під час фестивалю ближче познайомились з містом-побратимом, де побували, зокрема, в краєзнавчому музеї. Відвідали з екскурсіями місто Кернаве, яке було першою столицею Литви, відновлене старовинне литовське селище, а також стародавню резиденцію литовських князів у найбільшому зі збережених замків Литви – Тракайському. У його концертній залі з чудовою акустикою заспівали «Ой, у лузі червона калина».


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :