Новини

Вінницький Клінічний Центр інфекційних хвороб придбав сучасний апарат для гемодіалізу

21 грудня 2022, 13:22

Використовуватимуть апарат «Fresenius» для проведення інтенсивної терапії у відділенні реанімації

У Департаменті оборони здоров'я та реабілітації Вінницької ОВА зазначають, що обладнання абсолютно відрізняється від того, яке є сьогодні у Вінницькій області та призначений для довготривалого використання. Він може працювати кілька діб й повністю заміняти не робочу нирку.

" Такий апарат необхідний для нашого центру, адже багато інфекційних захворювань супроводжується частковим, або повним гострим порушенням діяльності нирок. Часто ниркова недостатність виникає раптово у зв’язку з якимись інфекційними захворюваннями: лептоспіроз, ботулізм, лихоманки чи будь-які септичні стани. Ми уже ввели його в експлуатацію, але ще планується навчання для наших фахівців по роботі з «Fresenius»», - каже директор Клінічного Центру інфекційних хвороб Ігор Матковський.

Зазначається, що заклад на сучасний апарат заробив сам. І як відзначає Ігор Матковський, відтепер у них є все для того, щоб надавати високоспеціалізовану, високотехнологічну медичну та лабораторну послугу.

«Попри усі виклики, які на сьогодні має галузь охорони здоров’я, наші медичні заклади продовжують розвиватися. Нове обладнання, яким поповнився Клінічний Центр інфекційних хвороб дасть можливість закладу надавати послуги пацієнтам ще якісніше. Завдяки проведеній спільній роботі з військовою адміністрацією, міжнародними партнерами та МОЗ лікарня має енергетичну, теплову і кисневу незалежність. За останні роки закуплено сучасні апарати ШВЛ, УЗД-апарат, рентгенограф, комп’ютерний томограф. Я переконана, що на досягнутому зупинятися не будемо», - відзначила директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА Ольга Задорожна.

Поділитися :