Новини

Вінницький медуніверситет скоротить площі, займані в лікарнях для організації навчання

23 квітня 2021, 14:55

Це дозволить облаштувати більше палат із меншою кількістю пацієнтів у кожній.

Як повідомив на своїй фейсбук-сторінці голова постійної комісії з питань житлово-комунального господарства енергоефективності та енергозбереження Вінницької обласної Ради Андрій Ковальов, сьогодні депутати облради підтримали проєкт рішення "Про надання дозволу закладам охорони здоров’я на укладення договорів про співпрацю з Вінницьким національним медичним університетом ім.М.І.Пирогова".

Відповідно до рішення клінічні кафедри медуніверситету на 12% скоротять площі, які вони займають у медичних закладах на безоплатній основі для організації там освітнього процесу. Таку пропозицію висунули керівники лікарень. На їхню думку, це дозволить облаштувати більше палат із меншою кількістю пацієнтів у кожній.

"Також відповідно до моєї пропозиції, університет зобов’язується безплатно надавати путівки на навчання з перепідготовки (спеціалізації), курси підвищення кваліфікації (стажування, тематичне удосконалення, симуляційні тренінги, фахові школи, семінари, майстер-класи) штатних лікарів медзакладів за погодженням із головними лікарями", - повідомляє Андрій Ковальов.

Раніше за такі послуги платили лікарі та медсестри із власних кишень. Тепер такі навчання на базі університету будуть для них безплатними.

Додамо, загалом на Вінниччині клінічні кафедри вишу розміщуються у 11 обласних лікарнях.

Фото: Фейсбук/Андрій Ковальов

Поділитися :