Новини

Вінницький міська рада передала торговельно-економічному інституту генератор

8 січня 2024, 14:10

У випадку вимкнення електроенергії цей прилад забезпечить безперебійним електропостачанням одразу два корпуси вишу, а отже, молодь зможе продовжувати навчатися.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, минулого тижня, 4 січня, представники ВМР передали інституту потужний дизельний генератор задля забезпечення безперебійного освітнього процесу в умовах можливого відключення світла. Попередній навчальний рік для вишу був складним через блекаути, але тепер викладацький та професорський склад, як і студентство мають можливість працювати та спілкуватися наживо.

Напередодні муніципалітет передавав генератори і для Вінницького національного технічного університету. Така можливість у Вінницької міської ради з’явилася завдяки надійним партнерам – місту Мюнстер та посольству Німеччини в Україні.

“Сьогодні наші викладачі та студенти мають можливість працювати не перериваючи освітній процес. З 1 вересня всі наші студенти навчаються в аудиторіях, всі заходи відбуваються наживо – ми всі сумували за живим спілкуванням. Генератор, який нам передала Вінницька міська рада, розрахований на 180 кВт, завдяки йому у нас є можливість забезпечити роботу одразу двох центральних корпусів, розміщених у середмісті Вінниці. Минулого року через блекаути та постійні обстріли енергетичної інфраструктури було важко, студенти навчалися дистанційно”, – сказала директорка Вінницького торговельно-економічного інституту державного торговельно-економічного університету Наталія Замкова.

За словами координаторів Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Андрія Піжевського та Світлани Куцої, безперервний освітній процес – це міцний фундамент для розвитку майбутніх фахівців та експертів у різних галузях, які будуть відбудовувати Україну та створювати якісні та комфортні умови для життя в державі для громадян.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :