Новини

Вінницький міський голова Сергій Моргунов зустрівся з міністром молоді та спорту

28 квітня 2023, 19:11

Підтримка діючих дитячо-юнацьких спортивних закладів міста та розбудова спортивної інфраструктури громади, яка буде привабливою та корисною для молоді. Зокрема про це сьогодні, 28 квітня, в рамках робочого візиту міністра молоді та спорту України Вадима Гутцайта до Вінниці та області говорили міський голова Сергій Моргунов та керівництво регіону.

Про це ідеться на сайті міської ради. 

Вінницький міський голова розповів, що наразі у місті є сім дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Громада підтримує їх матеріально-технічну базу. Проте спортивна інфраструктура потребує оновлення. І місто рухається в цьому напрямку.

“Наприкінці 2021 року, перед початком повномасштабного вторгнення, ми відкрили спортивний комплекс “Аква-Він”. Майданчик, який з часів незалежності не функціонував – відновили у співфінансуванні міського та державного бюджетів, – зазначив Сергій Моргунов.

За його словами, у Вінниці є ще один амбітний проєкт – будівництво спортивного комплексу на 7 видів спорту. Проектно-кошторисна документація вже готова.

“Коштом лише міського та обласного бюджетів – реалізувати задумане буде складно. Нам потрібні додаткові інвестиції. Маємо надавати можливості та заохочувати займатися діток спортом – і створювати для цього сучасну інфраструктуру. І, звичайно, важливо робити комфортним наше місто для повернення тих українців, які через війну були змушені виїхати за кордон”, – додав міський голова.

Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт висловив підтримку в реалізації таких проєктів – уже в рамках повоєнного відновлення України.

“Ці проєкти існували ще до війни. Ми такі проєкти робили по всій Україні, за підтримки Президента. І я підпишусь під кожним спортивним об’єктом, де є бажання будувати, реконструювати. Але щодо програм: на жаль, під час війни вони зупинилися. Коли буде перемога, то міністерство буде підтримувати проєкти, якщо, звісно, у нас будуть відповідні програми”, – зазначив міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт.

Поділитися :