Новини

Вінницький обласний центр служби крові закликає містян стати донорами крові

22 вересня 2020, 17:35

Працівники  центру навіть приїздять  до  вінницьких підприємств, працівники яких виявили бажання стати донорами. Один з таких виїздів запланований на 24 вересня. 

Про це йдеться на Фейсбук-сторінці центру. Інформацію про групи крові оновлюють щодня. Станом на 22-е вересня виникла критична ситуація з другою групою крові (негативний резус-фактор) і третьою (позитивний). Донором може стати кожен охочий.  При собі потрібно мати паспорт. Вінницький центр  служби  крові працює за  адресою:  вулиця Пирогова 48, з 8 до 15 години.

Також  працівники  центру виїжджають до  вінницьких установ та підприємств, працівники яких виявили бажання стати донорами. Зокрема цього четверга, 24 вересня, така виїзна бригада працюватиме на Чехова, 23. Забір крові буде проведено у заздалегідь продезінфікованому  приміщенні підприємства «Грош». Розповів організатор донорства Валерій Неживенко.  

"Ми постійно їздили, не дивлячись на ситуацію, це не заборонено практикою у всьому світі. Донорство крові не є проти показом за умови, що вжито всіх заходів дезінфекції, скринінгу температури та інших. Транзит спеціального холодильника, приїжджає автомобіль підключається в розетку, та холодить цей холодильник. В нього складається кров, потім виключається, але за ці дві, поки автомобіль їде з далекої точки, з району, дотримується відповідна температура, дотримуються всі норми". – розповів  Валерій Неживенко        

З початку карантину працівники вінницького центру служби крові вже практикували такі виїзди до районних центрів Вінниччини. Під час кожного з них, здати кров приходили півсотні людей. 

 

Поділитися :