Новини

Вінницький підприємець привласнив мільйон гривень під час реконструкції школи

28 квітня 2023, 16:37

Директор приватного підприємства м. Вінниці, що уклав договір з Управлінням освіти, молоді та спорту однієї з громад Хмільницького району, зловживаючи своїм становищем, незаконно присвоїв собі 1 мільйон гривень державних коштів. Йому загрожує до 12 років позбавлення свободи.

Як повідомляє Вінницька обласна прокуратура, обвинувачений уклав договір з Управлінням освіти, молоді та спорту однієї з територіальних громад Хмільницького району на виконання робіт з реконструкції будівлі школи з використанням енергозберігаючих технологій на суму понад сім мільйонів гривень. 

Згодом директор підприємства в актах виконаних робіт відображав завищені витрати на виплату заробітної плати і таким чином привласнив державні кошти. Внаслідок цього заподіяв територіальній громаді матеріальну шкоду у розмірі 1 млн грн.

Проти чоловіка було порушено кримінальні провадження за статтями ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. ч. 1, 2 ст. 366 (внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей) та ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України.

"У разі доведення винуватості у вчиненні інкримінованих злочинів у судовому порядку, обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна", - зазначають у прокуратурі.

Поділитися :