Новини

Вінницький режисер Валерій Шалига презентував свій новий фільм "Відлуння"

14 жовтня 2021, 13:43

Військово-історична драма розповідає про перші місяці нацистської окупації в нашому місті та розстріли євреїв.

Прем'єра фільму мала відбутьсь у жовтні минулого року, але через погіршення епідситуації подію перенесли. Про це написав на своїй сторінці у Фейсбук міський голова Сергій Моргунов. 13 жовтня стрічку презентували у Вінниці, після чого роботу представлять в інших містах України.

Фільм, знятий за мотивами книги Василя Куликова "Окупація Вінниці: 18.07.1941 року – 20.03.1944 року", розповідає про долю молодого подружжя Хави і Абрама, а також лікаря Куликова, який намагається врятувати поранених військовополонених.

"Я, як автор сценарію, вивчав ці жахливі речі, мені потрібно було всю цю інформацію  акумулювати в одному фільмі. Фільм триває дві години, для кінопрокату це забагато, але хотілось розказати все. Наскільки це нам вдалося, судитимуть глядачі", – зауважив Валерій Шалига.

Зйомки розпочались влітку 2019 року у Вінниці. Чимало сцен відзняли на вулиці Соборній та інших колоритних вуличках середмістя, де збереглись характерні будинки тих часів. Також зйомки проходили в Мурованих-Курилівцях, Калинівці, Житомирі та Києві.

У військово-історичній драмі знімались Ольга Олексій, Олексій Суханов, Ігор Волков та ін. Також дістались ролі і вінничанам – маленькому актору Марку Герцбергу та вінницькому громадському діячеві, а в минулому журналісту Олександру Шемету й представникам ГО "Жива історія".

Презентацію стрічки відвідав міський голова Сергій Моргунов. За його підтримки побачили світ і дві попередні картини Валерія Шалиги – "Тримай біля серця" і "Таємна операція".

"Переконлива акторська гра, і особливо юного виконавця ролі єврейського хлопчика, якого за сюжетом намагаються врятувати. Крізь призму людських доль глядач відчуває трагізм тих подій. Це кіно, яке змушує задуматися. Раджу до перегляду", – зауважив Сергій Моргунов.

Фото: www.vmr.gov.ua

Поділитися :