Новини

Вінницький спецфонд "СтопВірус" відзначили як одну з кращих світових практик боротьби з COVID-19

15 березня 2021, 14:33

Вінницька ініціатива - єдина в Україні, відзначена Фондом громади Канади, разом з проєктами США, Австралії та Великої Британії.

Вінницький фонд "Подільська громада" увійшов в 10 успішних прикладів об’єднання зусиль громад у різних країнах в боротьбі із Covid-19. Ефективність та прозорість  спецфонду "СтопВірус", який об’єднав громаду, бізнес та владу, відзначив Фонди громад Канади разом з проектами США, Австралії, Великої Британії. Голова правління фонду громади "Подільська громада" Олена Данілова каже, що відзначили саме ефективність та прозорість ініціативи.

"У нас насправді така хороша компанія. Це і США, Великобританія, Австралія, Сінгапур, Єгипет і так далі. Тобто було взято 10 таких хороших прикладів, вони відрізняються. Наша "Подільська громада" там була зазначена як приклад того, що в нас була створена наглядова рада, всі рішення приймалися колегіально", - розповіла Олена Данілова.

Фонди громад Канади самостійно моніторили роботу кращих світових практик об’єднання зусиль громад в боротьбі із Covid-19, щоб у подальшому обмінюватись досвідом. За словами Олени Данілової, волонтери фонду "Подільська громада" про відзначення їх роботи не знали. Повідомили про це колеги зі Словаччини. Вже на кінець березня запланована конференція, де вінничани ділитимуться досвідом роботи спецфонду "СтопВірус" з колегами з Албанії.

"Насправді ось такі серйозні речі, як ковід чи війна, все дуже імпульсивно діється: бігом збирають кошти, думається, чого найбільше потребують. У нас вийшло так, що все було дуже зважено і швидко. Ми зібрали наглядову раду: там були лікарі-інфекціоністи, і влада, і бізнес. І ми всі разом подивилися на ось цю карту проблем, що існує з ковідом, і зрозуміли, з чого потрібно починати, тобто визначили пріоритетність. І ми почали збирати кошти відповідно до пріоритетів", - зауважила Олена Данілова.

Поділитися :