Новини

Вінницькому молодіжному центру «КВАДРАТ» - 4 роки

23 грудня 2022, 13:16

Основні напрями роботи МЦ Квадрат: національно-патріотичне виховання молоді, організація заходів та неформальна освіта, наука та інформаційні технології, культура і творчість.

У грудні 2018 року розпочав свою роботу Вінницький обласний молодіжний центр «Квадрат». Це було цікаве й оригінальне рішення: об’єднати в одну спільноту креативну молодь, громадські організації та творчі майстерні під одним дахом. Як ми бачимо, сьогодні це має досить якісне втілення та результат: за ці роки в «Квадраті» було проведено понад 3 тисячі заходів, в яких взяли учать понад 9 тисяч осіб! Це акції, дискусії, майстер-класи, тренінги та зустрічі мистецького, творчого, історичного, суспільного значення.

Наразі заклад функціонує за рахунок бюджету Вінницької області та залученого фінансування від донорських організацій. Основні напрями роботи МЦ Квадрат: національно-патріотичне виховання молоді, організація заходів та неформальна освіта, наука та інформаційні технології, культура і творчість - сказала в прямому ефірі проекту «Рефлекторія» директорка закладу Анастасія Молдован.

Унікальність «Квадрату» ще й в тому, що його приміщення слугує найпростішим укриттям. Тому простір молодіжного центру зараз має 2 призначення: робота з молоддю та укриття для вінничан - від початку визвольної війни він став як прихистком для багатьох, так і центром організації волонтерської роботи, гуманітарної допомоги… Багато зроблено за ці понад 300 днів війни.

Попри військову агресію триває молодіжна робота та розбудовується мережа молодіжних просторів у територіальних громадах Вінниччини.

«Налагоджена взаємодія з молодіжним центром «Your Space» у Жмеринці та триває співпраця з ініціативними групами по створенню просторів у Немирівській, Крижопільській та Чернівецькій територіальних громадах. Командою молодіжного центру «Квадрат» було організовано 782 заходи, участь в яких взяли 9037 осіб (з них 2314 чоловіків та 6723 жінок). За 4 роки існування проведено більше 3 тис заходів» - сказала пані Анастасія. 

А в рамках співпраці із міжнародними партнерами було проведено 4 тренінги «Молодіжна робота, інформована про травму» для молодіжних працівників з територіальних громад Вінниччини. Навчання пройшли 38 осіб.

 

Поділитися :