Новини

Вінниця може завершити опалювальний сезон з мільйонними боргами споживачів

31 березня 2021, 16:09

Рекордсменом серед боржників є вінничанин, який своєчасно не сплатив 328 тисяч гривень.

Як розповіла "Місту над Бугом" начальниця відділу по зв'язках з громадськістю та ЗМІ підприємства "Вінницяміськтеплоенерго" Алла Корчева, Вінниця може завершити опалювальний сезон раніше. Все залежатиме від погодних умов. Оскільки міські служби можуть вимикати опалення в житлових будинках, коли середньодобова температура повітря вища 8 градусів тепла. Наразі виконком вінницької міської ради ще не визначився з датою завершення  опалювального сезону. Але це станеться не пізніше, ніж 15 квітня. Соціальні об’єкти: лікарні, садочки та школи - відключатимуть від централізованого опалення лише за заявками керівників цих закладів.

"У Вінниці, як і по всій Україні, передумовою до закінчення опалювального сезону мають бути відповідні погодні умови. Це середньодобова температура зовнішнього повітря протягом трьох діб поспіль має бути не менша 8 градусів тепла. Далі виконавчий комітет Вінницької міської ради приймає відповідне рішення, в якому визначаються дати завершення опалювального сезону. На нашому сайті ми обов'язково інформуємо наших споживачів про завершення опалювального сезону", - розповіла Алла Корчева.

За словами пані Алли, Вінниця ризикує завершити опалювальний сезон з мільйонними боргами споживачів. Оскільки станом на 31-е березня вінничани боргують підприємству "Вінницяміськтеплоенерго" 145 мільйонів гривень за послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання. Є серед  боржників і рекордсмени. Зокрема, 328 тисяч гривень за спожиті послуги своєчасно не сплатив вінничанин, який проживає на вулиці Максима Шимка. Ще 288 тисяч гривень боргу накопичили мешканці однієї зквартир на Шмідта.

"Отримуєте платіжки - і розраховуйтесь, будь ласка. Тому що від стану розрахунків залежить тепло в домівках і гаряча вода у кранах - взагалі, той комфорт, до якого людина звикла", - наголошує Алла Корчева.

Споживачі, які заборгували чималу суму, можуть укласти договір реструктуризації і сплатити її рівними частинами протягом визначеного періоду. Для того, щоб укласти договір з реструктуризації боргу, вінничанам необхідно звернутися із заявою до служби збуту, комунального підприємства "Вінницяміськтеплоенерго".

Поділитися :