Новини

Вінниця попрощалася з Алімом Рибачуком – учасником партизанського руху в роки Другої світової

26 вересня 2022, 12:57

Свого часу у Вінниці за ініціативи Аліма Марковича та його особистої участі майже вдвічі збільшили потужність водопостачання міста, покращили роботу комунального господарства.

Як повідомляє міська рада, сьогодні Вінниця прощалася із Рибачуком Алімом Марковичем, його серце перестало битися 24 вересня на 93 році життя. Алім Маркович був учасником партизанського руху у роки Другої світової, а після війни – брав активну участь в розбудові країни та рідного міста.

Народився Рибачук Алім Маркович 1930 року, освіту здобув у Київському політехнічному інституті за фахом гірничний інженер. Відтоді розпочався його майже 60-річний трудовий шлях безперервної та плідної праці, на шахтах Кіровоградської та Львівської областей, агропромислових об’єктах Вінниччини. У період з 1980 по 1985рр. Алім Маркович обіймав посаду заступника голови Вінницького міськвиконкому. За досягнення Аліму Марковичу було присвоєно, зокрема, Почесне звання «Заслужений працівник промисловості України» (1996 р.), Орден «За мужність» (1999р.), Орден «За заслуги» III ступеня (2003р.), Орден «За заслуги» II ступеня (2011р.).

З 2010 року як голова обласного громадського об’єднання «Рада партизанів і підпільників Вінниччини» спрямовував зусилля на вшанування, надання фінансової та матеріальної допомоги найбільш нужденним колишнім партизанам та підпільникам. Також він виступав перед молоддю у навчальних закладах міста та області.

"Рибачук Алім Маркович відійшов у вічність, але назавжди залишиться в серцях вінничан, як принципова, добра та неймовірно чуйна людина. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким померлого", - кажуть у міській раді.

Поділитися :