Новини

Вінниця презентувала плани майбутньої культурної стратегії розвитку міста на міжнародній конференції у Грузії

12 жовтня 2022, 11:22

Слоган проєкту "Stronger Together" відкриватиме нові можливості та інструменти для розвитку.

Як повідомляють на сайті міської ради, нещодавно у Грузії відбулась Друга міжнародна конференція країн Східного партнерства у рамках програми EU4Culture. 

Нагадаємо, що головною метою проєкту є підтримка сектору культури та креативних індустрій для економічного зростання та соціального розвитку регіону. Адже міська влада працює над створенням комфортного для життя культурно-мистецького простору, який потенційно здатний задовольнити культурні права і свободи різних соціально-вікових категорій місцевого населення.

Основною подією конференції була презентація роботи над стратегіями культури шести міст, які отримали фінансування, серед них була і Вінниця. Близько 80 учасників з України, Грузії, Молдови, Азербайджану, Вірменії говорили про досягнення проєкту, можливі активності та основні кроки для продуктивного зростання міст-учасників проєкту. Один із ключових акцентів конференції – нетворкінг та обмін досвідом між учасниками.

"Вінниця розвивається, визначає нові перспективи та проєкти, які дозволять внести в життя громади більше різноманіття, творчості, натхнення. Було представлено концепції ключових цінностей, маркерів, цілі та бачення стратегії розвитку культури Вінницької ОТГ у контексті сьогоднішніх подій", - розповіла учасниця робочої групи, начальниця відділу розвитку туризму департаменту маркетингу міста та туризму Світлана Циганкова.

Французький інститут в Грузії, Центр культури і мистецтв в Грузії, Чеський центр в Грузії, керівник проєкту EU4Culture висловили свою підтримку та зацікавленість у подальшій реалізації проєкту.

На конференції наша делегація долучилась до цікавого воркшоп з нетворкінгу. Учасників об’єднали, виходячи з основних ключових маркерів Стратегій та цінностей. Вінниця опинилася в команді з містами Зугдіді (Грузія), Ленкорань, Хирдалан (Азербайджан) та з містами: Поті (Грузія), Іджеван (Вірменія), Оргіїв (Молдова), Cеван (Вірменія). Важливим була можливість напрацювати спільні культурні проєкти, виходячи з наявних ресурсів, викликів та потенціалу міст.

Учасниці делегації від Вінниці акцентували, що на міжнародній конференції відчувалася потужна підтримка України та відкритість міст мережі.

"Слава Україні! Віримо, що слоган проєкту "Stronger Together" відкриватиме нові можливості та інструменти для розвитку!", - закінчив свій виступ мер міста Кутаїсі Йосеб Хахалеішвілі.

Довідково: EU4Culture – це проєкт, що фінансується ЄС. Його мета – підтримувати сектор культури та креативних індустрій для економічного зростання та соціального розвитку регіону. Особливу увагу проєкт приділяє нестоличним містам.

EU4Culture реалізується Goethe-Institut у партнерстві з Данським інститутом культури, Чеськими Центрами та Французьким Інститутом у Грузії. Проєкт розпочався 1 січня 2021 року і триватиме до 31 грудня 2024 року. Обрані міста отримали грант у розмірі 30 тисяч євро для створення своїх Стратегій Розвитку Культури.

На першому етапі конкурсу свої концепції на конкурс подавали 25 українських міст.

Поділитися :