Новини

Вінниця серед лідерів у всеукраїнському конкурсі «Краще місто»

25 жовтня 2021, 16:37

Місто посіло друге місце у категорії щодо якості повітря серед міст, у яких проживає понад 250 тисяч населення.

Як йдеться на сайті Вінницької міськради, конкурс оголосила ще влітку ГО «Центр екологічних ініціатив «Екодія». Всього надійшло 33 заявки від 27 міст. Оцінювання проводилося за кількома критеріями зокрема за відгуками громадськості та статистичними даними - наприклад, щодо викидів.

«Ми подали заявку від Вінниці. Організатори провели опитування мешканців та мешканок міст-учасників конкурсу. Серед іншого, у людей цікавились чи достатньо зелених зон, яка ситуація з моніторингом якості повітря», – каже начальниця відділу з охорони довкілля та моніторингу якості атмосферного повітря управління інвестицій департаменту економіки і інвестицій міської ради Світлана Юзвак.

Зазначимо, центр екологічних ініціатив «Екодія» – це громадська організація, яка об'єднує експертів та активістів навколо ідеї збереження довкілля через вплив на прийняття рішень. ГО веде боротьбу за енергоефективність, відновлювану енергетику, протидію зміні клімату, за чисте повітря для всіх, розвиток сталого транспорту і сільського господарства України.

Поділитися :