Новини

«Вінницяміськтеплоенерго» продовжує співпрацювати із закордонними партнерами

4 вересня 2023, 12:59

З початку повномасштабного вторгнення підприємство отримало не один гуманітарний вантаж від закордонних партнерів. Зокрема, генератори різної потужності, старлінки, сталеві засувки, труби та екскаватор. Окрім того, коштом міжнародних донорів на двох котельнях міста встановили економайзери.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, загальна сума допомоги у вигляді обладнання, товарів та матеріалів склала 26 мільйонів гривень.

КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» обслуговує найбільше споживачів у місті та докладає великих зусиль, щоб забезпечити надійне та якісне опалення та гарячу воду під час зими для мешканців Вінниці. Щоб покращити ці послуги, підприємство активно привертає міжнародну допомогу від донорів.

Так, КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» 24 жовтня минулого року уклало Меморандум про взаєморозуміння з компанією Tetra Tech ES, Inc. У межах якого передбачається впровадження Проєкту Енергетичної Безпеки України, що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID Проєкт енергетичної безпеки). Тоді від закордонних партнерів було отримано технічну допомогу на понад 21 мільйон гривень. А це, зокрема, 41 генератор різної потужності, екскаватор JCB 3CX Sitemaster, 38 сталевих засувок, 2 800 метрів сталевих труб та 200 тонн технічної солі. З метою забезпечення підприємства технічною допомогою, сторони продовжили дію Меморандуму ще на один рік.

За співпраці з Міжнародною організацією з міграції ООН (МОМ ООН) на двох газових котельнях міста встановлено енергоефективні економайзери, що підвищили корисну дію котлів на 5% і зменшили викиди забруднювальних речовин і парникових газів. Це також призвело до економії природного газу під час опалювального сезону. Роботи та обладнання, які були профінансовані МОМ ООН, обійшлись у 4,6 млн грн.

Державний секретаріат Швейцарської конфедерації (SECO) надав підприємству 5 комплектів супутникового обладнання Starlink та адаптери. Це забезпечить стабільний інтернет-зв'язок для контролю за тепло-технологічними процесами та обладнанням.

Генеральний директор КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» Максим Білик зазначив, що вся отримана допомога є вкрай важливою для сталої роботи підприємства та підготовки до опалювального періоду, тим більше в умовах війни.

"Наразі ми готуємось до нового опалювального періоду, виконується колосальний обсяг робіт, впроваджуємо додаткові заходи безпеки на об’єктах підприємства і продовжуємо тісну співпрацю з нашими закордонними партнерами. Технічна допомога, яку ми отримали від наших закордонних партнерів, значно підсилила нашу матеріально-технічну базу, допомогла впровадити заходи з енергоефективності і сприяє сталій роботі підприємства", – зазначає Максим Білик.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :