Новини

Військовослужбовця-зрадника затримали прикордонники на Вінниччині

6 березня 2024, 10:21

Затриманий є військовим. Він самовільно залишив військову частину та планував незаконно дістатися Придністровського регіону Молдови.

Як інформують у тг-каналі Держприкордонслужби, у телефоні військового виявили телеграм-бот. Зловмисник, перебуваючи в зоні бойових дій на Донеччині, «зливав» інформацію про переміщення підрозділів ЗСУ, про їх забезпеченість технікою та боєприпасами.

За інформацією Служби безпеки України, затриманим виявився мешканець Дніпропетровщини, який у 2000-х роках навчався у московському державному університеті, де потрапив у поле зору російської спецслужби. Після випуску з російського вишу та повернення в Україну він не здійснював розвідувальної активності на користь рф.

У 2023 році зловмисник звернувся до місцевого військкомату та мобілізувався до однієї з бригад ЗСУ. Після зарахування до військового з’єднання його згодом направили на позиції українських військ у районі Бахмута, де колаборант "зливав" росіянам інформацію про місця базування та переміщення підрозділів ЗСУ поблизу передової. 

Після виконання ворожого завдання на Донеччині зловмисник виїхав до Вінницької області, з якої намагався вплав дістатися до невизнаного Придністров’я. 

Чоловіку повідомили про підозру в державній зраді й обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Розслідування триває.


 

Поділитися :