Новини

"Вмію рятувати життя": вінницьких школярів вчитимуть надавати першу медичну допомогу

9 вересня 2021, 14:04

Долучаться до навчання учні 4-ої та 6-ої шкіл, а також спортивного комплексу "Прем'єр Нива".

Як інформують на сайті міської ради, захід приурочили до Всесвітнього Дня надання першої медичної допомоги (відзначається у всьому світі щороку в другу суботу вересня). За один день інструктори Всеукраїнської Ради Реанімації проведуть 100 курсів у школах в кожному регіоні України. Навчатимуть 1 000 учнів віком від 12 до 17 років рятувати життя.

"Дуже важливо, щоб діти вміли надавати домедичну допомогу. Важливо у такі хвилини не розгубитися і чітко діяти. Учасники навчання отримають європейський сертифікат Basic Life Support", – розповіла начальниця відділу виховання та позашкільної роботи департаменту освіти міської ради Наталія Перекрестенко.

Інструктори Всеукраїнської Ради Реанімації викладатимуть європейський курс базових реанімаційних заходів (Basic Life Support). Школярі відпрацьовуватимуть практичні навички надання домедичної допомоги постраждалому:

  • вміння перевіряти свідомість та дихання;
  • проводити серцево-легеневу реанімацію;
  • звільняти дихальні шляхи від сторонніх тіл;
  • користуватися автоматичним зовнішнім дефібрилятором (АЗД).

За словами організаторів заходу з Всеукраїнської Ради Реанімації, подібні навчання дітей під гаслом #KIDS_SAVE_LIVES давно та успішно проходять у всіх розвинених країнах світу. 

Поділитися :