Новини

"Волонтери: сила небайдужих": у Вінниці презентують книгу історій волонтерів російсько-української війни

21 вересня 2021, 13:25

Крім авторки Наталки Позняк-Хоменко, у презентації візьме участь одна з героїнь книги, керівниця волонтерської групи "Бойові бджоли" Лариса Полулях.

Як інформують в анонсі події, до книги "Волонтери: сила небайдужих" увійшло 28 історій, розказаних від першої особи, які репрезентують різні аспекти волонтерської діяльності: підтримка армії, допомога пораненим, підтримка населення, яке стало заручником цієї війни.

Героями книги стали як зірки, так і далекі від променів слави волонтери:

  • Діана Макарова та Наталя Воронкова, які організували вивезення мирного населення з Дебальцева на початку лютого 2015-го,
  • голова благодійного фонду "Свої" Леся Литвинова, на чиї плечі лягла місія допомоги переселенцям у 2014-2016 роках,
  • засновник фонду "Повернись живим" Віталій Дейнега,
  • артисти Анжеліка Рудницька та Сергій Притула,
  • письменниця Ліля Мусіхіна з Тернополя та Андрій Салюк зі Львова, які організували у своїх містах центри допомоги армії,
  • Наталя Чекмарьова (позивний "Сонечко"), яка допомагає побратимам віднайти себе в нових реаліях та багато інших.

"У книзі зібрані неймовірні історії про те, як у 2014-2015 році тисячі українців, об’єднавшись, підставили надійне плече нашій армії, не лише одягнувши-нагодувавши-озброївши бійців, але й давши їм головне – сенс боротьби, відчуття, що тебе не кинуть і тобі є за що воювати. Для багатьох волонтерів це стало сенсом життя і вони досі продовжують тримати свій "фронт". Адже війна триває", – розповіла авторка книги Наталка Позняк-Хоменко.

Книга стала продовженням серії видань Українського інституту національної пам’яті про російсько-українську війну, започатковану книгами "Дівчата зрізають коси" (автор – Євгенія Подобна) та "Капелани: на службі Богу й Україні".

Видання презентують у середу, 22 вересня о 18.00 у Ветеран-хабі (вул. 8-го Березня, 29). Вінницька зустріч із читачами продовжить серію презентацій книги в регіонах, яку організовує Український інститут національної пам’яті. Раніше такі презентації відбулися в Дубровиці, Рівному, Луцьку, Володимирі-Волинському, Києві та Харкові.

Додамо, книга "Волонтери: сила небайдужих" розміщена у вільному доступі на сайті УІНП.

Поділитися :