Новини

Вони боролись за Україну: за тиждень стало відомо про загибель сімнадцяти захисників з Вінниччини

14 квітня 2023, 13:52

Впродовж останнього тижня, захищаючи Україну і нас, свої життя віддали 17 захисників з Вінниччини: Володимир Поліщук, Антон Бартков, Олександр Богомаз, Володимир Микитюк, Андрій Стеценко, Юрій Байбак, Валерій Мікрюков, Анатолій Богачук, Анатолій Нікітюк, Олександр Кудін, Віктор Микульшин, Богдан Пацьора, Роман Кухар, Сергій Олійник, Валерій Гарнов (Кострубко), Сергій Міньківський та Олександр Боднар.

На ФБ-сторінці Калинівської міської ради повідомили про загибель Володимира Поліщука. Військовослужбовець з Лемешівки помер у дніпровській лікарні від важкої хвороби.

Народився Володимир 14 квітня 1970 року в селі Гардишівка Бердичівського району Житомирської області. До початку війни працював трактористом у місцевому сільгосппідприємстві. Після початку повномасштабного вторгнення Володимира мобілізували до війська. Служив кухарем їдальні взводу матеріально-технічного забезпечення.

"Важка хвороба передчасно обірвала життя захисника. Чотирнадцятого квітня йому мало б виповнитися п'ятдесят три роки. У померлого залишилися дружина, три сини, три доньки та шестеро онуків", - кажуть у міській раді.

2 квітня поблизу населеного пункту Богданівка Донецької області загинув бойовий медик, іллінчанин Антон Бартков

В Іванівській сільській ТГ повідомили про загибель Олександра Богомаза 1995 р.н.

"На превеликий жаль, у розквіті сил обірвалося молоде життя… Олександр – це Герой, який стільки усього ще не встиг у своєму житті, та став прикладом мужності й відваги..." - йдеться в дописі.

7 квітня під час виконання бойового завдання біля населеного пункту Білогорівка Сєвєродонецького району Луганської області загинув Володимир Микитюк

Володимир народився 26 липня 1988 року, проживав у с.Іллівка Крижопільської громади. Про це йдеться на ФБ-сторінці Тульчинської райдержадміністрації.

"Солдат Микитюк Володимир Анатолійович був стрільцем-номером обслуги 3 аеромобільного відділення 1 аеромобільного взводу 2 аеромобільної роти 1 аеромобільного батальйону", - йдеться в повідомленні.

Ямпільська міська рада повідомляє про загибель уродженця смт. Муровані Курилівці Андрія Стеценка (1991 р.н.). 

Загинув військовий біля населеного пункту Новобахмутівка Донецької області 1 квітня під час виконання бойового завдання.

28 березня під час виконання військового обов’язку з захисту суверенітету та територіальної цілісності України, в н.п. Авдіївка Донецької області, внаслідок ракетного обстрілу загинув Юрій Байбак. Про це повідомили у Літинській селищній раді.

Сержант ЗСУ був водієм-санітаром медичного пункту механізованого батальйону. Юрій (1972 р. н.) - житель с. Гончарівка.

6 квітня обірвалося життя солдата із села Клембівка, Олександра Боднара 1980 р.н. Військовослужбовець був знайдений померлим на місці тимчасової дислокації підрозділу поблизу одного із населених пунктів Донецької області.

З перших днів повномасштабної війни захищав Україну браїлівчанин Анатолій Богачук

"25 лютого 2022 року наш земляк взяв до рук зброю, щоб зупинити окупантів, які відбирали життя у дорослих та дітей, спалювали будинки, руйнували міста та села української держави, та назавжди вигнати їх з української землі", - повідомляють у Жмеринській міській раді.

Анатолій Богачук давав відсіч ворогові у складі 3-го стрілецького відділення 1-го стрілецького взводу 1-ї стрілецької роти військової частини A7336. Загинув 32-річний воїн-оборонець 12 квітня у Бахмуті на Донеччині внаслідок вогневого ураження ворогом.

У Іллінецькій міській ТГ повідомли про загибель іллінчанина Анатолія Нікітюка. Герой віддав життя, захищаючи Україну, 11 квітня 2023 року під час бойового зіткнення з ворогом біля населеного пункту Невельське Донецької області.

Також стало відомо про загибель жителя с. Жорнище Олександра Кудіна, 1968 року народження. Народився чоловік на Київщині у с. Поліське, потім проживав разом з батьками у с. Лісові Горинці Хмельницької області. У 2016 році разом з мамою переїхали на Іллінеччину, у с. Жорнище. 

"Олександр був люблячим сином, гарним сусідом, відданим патріотом України. З перших днів повномасштабного вторгнення чоловік не роздумуючи став на захист рідної країни і до останнього подиху боровся за її майбутнє", - кажуть в Іллінецькій МТГ.

Козятинський міський голова Тетяна Єрмолаєва повідомила про загибель Віктора Микульшина1969 р.нЗагинув Герой 8 квітня у м.Бахмут. 12 квітня у Козятинській громаді оголосили Днем жалоби.

На сторінці Барської міської ради повідомили про загибель Богдана Пацьори та Романа Кухаря. 

Богдана Пацьору провели в останню путь сьогодні, 14 квітня. Прощання із Богданом відбулось на майдані Святого Миколая. У міськраді зазначили:

"У ході виконання бойових завдань, виявивши стійкість, мужність і героїзм загинув наш захисник, Герой ПАЦЬОРА Богдан Олександрович, 1987 р.н., уродженець м. Бар".

Роман Кухар, 1978 р.н., житель с. Глинянка, був прийнятий на військову службу 2 березня 2022 року і до останнього подиху залишався відданим військовій присязі на вірність Україні та її народу. Солдат, стрілець-помічник гранатометника мужньо й самовіддано виконував військовий обов’язок, але загинув у бою внаслідок вогневого ураження ворогом у м. Бахмут Донецької області.

11 квітня до рідної домівки на щиті повернувся житель с. Красне Тиврівської ТГ Сергій Олійник.

У Погребищенській міській раді повідомили про загибель Валерія Гарнова (Кострубка). Валерій мешканець м.Погребище, 20.06.1970 року народження. Герой загинув у бою за незалежність України з російським окупантом 8 квітня 2023 року під час виконання бойового завдання біля н.п. Первомайське Донецької області. Валерій був командиром відділення 2 гранатометного відділення гранатометного взводу роти вогневої підтримки.

У Калинівській міській раді повідомили про загибель Сергія Міньківського.

Сергій загинув 8 квітня у жорстоких боях під Бахмутом. 

"Прохання до жителів Калинівської громади орієнтовно о 9.00 створити коридор слави від машинобудівного заводу до центру Калинівки. Чин похорону відбудеться у будинку батьків загиблого, а поховають Героя на кладовищі в Антонополі", - зазначають у міській раді.

Окрім того, 9 квітня Вінницька громада попрощалася з воїном Валерієм Мікрюковим.

Світла пам'ять кожному! Доземний уклін Героям за подвиг та співчуття рідним...

Поділитися :