Новини

«Вони давлять кількістю, а в нас – якість»: випускник Вінницького педуніверситету приєднався до лав прикордонників

23 квітня 2024, 17:57

У 2019 році прикордонник на псевдо Лексус закінчив педагогічний за спеціальністю «викладач історії правознавства». Однак спершу вирішив випробувати себе на міць й долучився до лав Держприкордонслужби. По завершенню контракту звільнився, а з початком повномасштабного вторгнення мобілізувався в Могилів-Подільський прикордонний загін.

Як зазначається на сайті Державної прикордонної служби, юнак боронив країну на Луганщині, в Макіївці. Каже, після тих боїв його підрозділ наче спецвійсько, захисники воістину стали дуже досвідченими воїнами.

«У нас всі люди знаються на будь-якій зброї, все що є на озброєнні – з усім може працювати кожен воїн, допомогти або замінити свого побратима. Держприкордонслужба дуже цінується військовими ЗСУ, тому що у нас дійсно потужне озброєння. Наприклад, той самий АГС - це дефіцит для Збройних Сил, а в нас він є й ефективно працює», - розповідає прикордонник.

Під Макіївкою прикордонник отримав поранення. Це був найважчий для нього бій, безпосередньо на близькій дистанції з ворогом.

«Велика подяка лікарю, який повністю мене поставив на ноги за 2,5 тижня. Я повернувся зі шпиталю одразу на позиції», - каже військовослужбовець.

Зараз Лексус знову підписує контракт, проходить всі необхідні процедури:

«Я думаю, в мене ще буде час, впродовж 5 років, помститися підступному ворогу».

Фото: Державна прикордонна служба

Поділитися :