Новини

Встигніть подати свою ідею: у Вінниці завершується реєстрація на конкурс "Бюджет громадських ініціатив"

28 червня 2023, 14:30

Подати заявку на конкурс можна до 30 червня. Наразі від вінничан надійшов 21 проєкт. 

Про це повідомив у своєму ТГ-каналі міський голова Сергій Моргунов. 

Він зазначив, що попри складнощі викликані війною, Вінницька міська рада продовжує допомогати вінничанам у реалізації суспільно корисних проєктів. 

"Подача документів триває з 1 червня. За цей час 21 учасник запропонував свої ідеї. Чимало з них пов’язані з удосконаленням інфраструктури, зокрема будівництвом спортивних та ігрових майданчиків, пішохідних алей тощо. За рахунок цих проектів ми бачимо запит вінничан, розуміємо, що люди хочуть змінити чи реалізувати в своїй громаді. Хто має наміри запропонувати свою ідею на конкурс, покваптесь", - йдеться у повідомленні.

Зі слів начальниці інформаційно-аналітичного відділу департаменту правової політики та якості ВМР Наталії Малецької, вінничани проявили креативність та небайдужість. З-поміж запропонованих вирізняється проєкт на підтримку дітей, чиї батьки сьогодні боронять Україну. Він передбачає формування у юних вінничан навичок, які в подальшому допоможуть їм стати стресостійкими в умовах війни.

Зазначають, що переважна кількість наразі зареєстрованих проєктів акцентує свою увагу саме на дітях. Це облаштування майданчика на вулиці Келецькій, встановлення антивандальних тенісних столів на Старому місті тощо.

З усіма проєктами, які вже надійшли на конкурс, можна ознайомитися за посиланням: http://surl.li/invfe

Нагадаємо, проєкти-переможці "Бюджет громадських ініціатив" будуть реалізовані у 2024 році.

Ідеї можна подати на всеукраїнську платформу електронної демократії e-DEM https://budget.e-dem.ua/0510100000 або на електронну скриньку міської ради vinrada@vmr.gov.ua. А також у паперовому вигляді за адресою м. Вінниця, вул. Соборна, 59, приміщення Вінницької міської ради – відділ звернень.

Поділитися :