Новини

"Встигнути до локдауну": 2 січня у Вінниці відбудеться новорічний велозаїд

29 грудня 2020, 12:38

Організатори зазначають, що мета велопараду - подарувати вінничанам відчуття свята в період карантинних обмежень.

2 січня у Вінниці планують провести "Новорічний велопарад", який вже став традиційним для міста. Про це повідомляють на фейсбук-сторінці заходу. Цьогоріч "Новорічний велопарад" відбудеться у Вінниці водинадцяте. Як зазначив радіо "Місто над Бугом" Олександр Царевський, організатор велоівентів у Вінниці, усі, хто хочуть долучитися до заходу, повинні одягнути костюм св. Миколая/Санта Клауса чи в інший новорічний образ або мати принаймні один новорічний атрибут: бороду, червону шапку, мішок, червоні черевики тощо.

"По-перше, це вже давня традиція - 11 новорічний велопарад, який проводиться в місті. Основне завдання цього велопараду - це принести елемент новорічного свята людям. Цьогоріч, зважаючи на карантин, з одного боку ми дотримуємось карантинних обмежень, з іншого - хочеться хоч мінімально до запровадження локдауну проїхатись містом і відчути момент свята", - зауважив Олександр Царевський.

Стартуватиме веломаршрут з площі  Європейської, далі вулиця Грушевського - Центральний парк - пл. В.Стуса (Книжка) - Урожай - Келецька - Космонавтів - Хмельницьке шосе - Центральний парк - Грушевського - і фініш на Майдані Незалежності. На фініші серед учасників проведуть конкурс з розіграшем подарунків. Переможців обиратимуть в номінаціях: кращий костюм Святого Миколая, костюм "Велоснігурка", найкраще прикрашений велобайк та "Навколоноворічний креатив". Організовують захід "Критична маса Вінниця", "Клюб рандоннерів Святий Матраце" та ГО "Вінниця Мобільна". Заїзд відбудеться з дотриманням усіх протиепідемічних обмежень.

Збір стартує 2 січня, о 12-ій годині, на площі Європейській.

Поділитися :