Новини

 Втрати Вінниччини: впродовж останнього тижня стало відомо про загибель дванадцятьох захисників 

24 лютого 2023, 10:48

У бою за Україну полягли Андрій Драпуля, Андрій Жарик, Василь Падюк, Анатолій Пасічник, Володимир Магдюк, Іван Гук, Олександр Поповський, Роман Савіцький, Володимир Дяченко, Олександр Галуза, Олег Дєєв та Олег Ведчишин

Жмеринська міська територіальна громада попрощалась Андрієм з Драпулею. Досвідчений воїн, який брав участь в антитерористичній операції на Сході України, в час повномасштабної війни прийняв відповідальне рішення знову взяти до рук зброю, щоб назавжди вигнати окупантів з України. Андрій Драпуля старший солдат, номер обслуги 2 мотопіхотного відділення 3 мотопіхотного взводу 2 мотопіхотної роти військової частини А2962. Разом з побратими відстоював незалежність України та її територіальну цілісність, мужньо та самовіддано боронив рідну державу, наближаючи Перемогу. Загинув Герой 18 лютого у Вугледарі на Донеччині у 41 рік. 

Тиврівщина повідомляє про втрату. 16 лютого 2023 року при виконанні бойового завдання з відсічі й стримування збройної агресії росії під час стрілецького бою та артилерійського обстрілу біля населеного пункту Первомайське Донецької області героїчно загинув тиврівчанин Андрій Жарик 1983 року народження.

Тульчинська громада повідомляє про загибель земляка з села Бортники Василя Падюка. Він служив гранатометником 1 мотопіхотного відділення, 2 мотопіхотного взводу, 2 мотопіхотної роти. Герой загинув 18 лютого 2023 року під час виконання бойових завдань в Вугледарі Донецької області. Йому назавжди залишиться 30 років. У захисника залишилася мати та бабуся.

У Томашпільській громаді також прощаються із загиблим 22-річним Героєм Анатолієм Пасічником. 

 

Шаргородщина втратила воїна ЗСУ Володимира Магдюка. 19 лютого 2023 року перестало битися серце Героя 1967 року народження. Старший солдат  Магдюк Володимир Іванович ніс військову службу з першого дня початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, зі зброєю у руках захищав рідну землю від ворога в найгарячіших точках проведення бойових дій. Був гранатометником стрілецького відділення стрілецького взводу.

У Ольгопільській територіальній громаді повідомляють про загибель захисника України Івана Гука.  43-річний воїн загинув 16 лютого 2023 року під час ведення бойових дій, в районі населеного пункту Невське, Луганської області. Під час широкомасштабного вторгнення російських окупантів, на передовій захищав українську землю, був помічником гранатометника другого стрілецького відділення військової частини А7085.

24 лютого Жмеринська міська територіальна громада «живим коридором» зустріла загиблого Героя Олександра Поповського, що повернувся з війни до рідної домівки «на щиті». У мирному житті Олександр був фотографом, а ще задовго до початку повномасштабної війни змінив професію та встав до лав Збройних Сил України. Жмеринчанин з осені 2021 року проходив службу у 59-тій окремій мотопіхотній бригаді імені Якова Гандзюка, був командиром відділення. Разом з побратимами наш земляк відважно боровся з ворогом та щодня наближав перемогу. У лютому цього року після поранення пройшов лікування та реабілітацію і знову повернувся на передову, щоб вигнати окупантів з рідної землі. Серце Олександра Поповського зупинилося 19 лютого під Вугледаром на Донеччині.

У Студенянській громаді "на щиті" зустріли загиблого воїна Романа Савіцького. 

У жалобі Бортницька та вся Тульчинська громада. В останню путь провели загиблого Володимира Дяченка жителя села Бортники. Він 4 січня 2023 року був призваний на військову службу та служив стрільцем 2 стрілецького відділення 3 стрілецького взводу 2 стрілецької роти. 11 лютого 2023 року під час бою під селом Невське Донецької області був поранений. Лікарі боролися за його життя, але, 18 лютого 2023 року, на жаль, Володимир Федорович помер від отриманих поранень в лікарні Вінниці. 

Ворог забрав життя Олександра Галузи, 23 травня 1990 року народження, уродженця села Сліди Шпиківської громади. Він був стрільцем помічником гранатометника 2 аеромобільного відділення 3 аеромобільного взводу 3 аеромобільної роти 1 аеромобільного батальйону. Прийнятий на військову службу Тульчинським РТЦК та СП. 13 січня 2023 року наш Захисник загинув, внаслідок бойових дій в районі населеного пункту Соледар Бахмутського району Донецької області.

14 лютого, захищаючи нашу Батьківщину від російських агресорів героїчно загинув Олег Дєєв військовослужбовець Збройних Сил України. Як повідомляє Ладижинська громада, Герой загинув у жорстокому бою з ненависним ворогом 14 лютого біля населеного пункту Водяне Донецької області. З перших днів війни Олег пішов до війська добровольцем, згодом був зарахований сержантом у 59-у бригаду. Олегу Дєєву було  37 років, сиротами залишились двоє синів.

Іванівська громада повідомляє про загиблого героя Олега Федчишина 1991 року народження. Він житель села Іванів. 

 

Щирі співчуття рідним. Вічна пам'ять героям...

Поділитися :