Новини

Вуличне мистецтво: у Вінниці до Дня міста створять чотири мурали

1 вересня 2021, 09:12

Один із малюнків  "Космічні мрії"  вже прикрашає багатоповерхівку на проспекті Космонавтів, 39.

Як повідомляють на сайті міської ради, на малюнку зображений космонавт, який тримає у руці чотири стрічки. До кожної з них прив'язана планета у вигляді повітряної кульки. Автором цього муралу є художник Віктор Подрезов.

31 серпня на будинку №3 на вул. Олександра Соловйова почали створювати мурал "Арка натхнення". Автор ескізу – Ірина Прокопчук. Як розповів куратор проєкту VIN-ART-CITY Олександр Нікітюк, зображення (античні вази та елементи міфології) буде у стилі модерн з елементами класицизму. 

Також завершується створення нового 3D-малюнку на Європейській площі. Нагадаємо, раніше тут був зображений водоспад, згодом – підземелля.

У планах – до Дня Міста створити ще два мурали. Перший – на стіні бібліотеки №1, що на проспекті Коцюбинського. Ескіз цього зображення створювали три автори. Це художниці Ольга Михайлюк та Юлія Гушул, а також кримськотатарський художник Рустем Скибін, який працював з багатьма відомим людьми, у тому числі – зі співачкою Джамалою. Мурал, що дістав назву  "Стежка", поєднає кримськотатарські та українські орнаменти. Також тут будуть написані цитати з творів Михайла Коцюбинського українською та кримськотатарською мовами.

А на дев'ятиповерховому будинку, що на вулиці Стельмаха, 17, з'явиться мурал "Лебединий світанок".

"Тут намалюють двох птахів, які утворюють серце на фоні світанку. Лебеді символізують любов, а світанок – початок чогось нового. Автор цього муралу – художник Олександр Марченко, який вже не перший рік є учасником проєкту VIN-ART-CITY", – зауважив Олександр Нікітюк.

Додамо, мурали створюють у рамках проєкту VIN-ART-CITY, який розпочався ще в 2015 році. За цей час митці прикрасили зовнішні стіни вінницьких будівель більш ніж 30 зображеннями. Міський простір оживили талановиті художники з різних міст України – Львова, Рівного, Харкова, а також митці з Чехії.

Поділитися :