Новини

«Як ти, Віннице?»: вінничани, які живуть у Мюнстері, запрошують взяти участь у проєкті 24 лютого

22 лютого 2023, 10:53

Німецьке місто Мюнстер проводитиме life-знайомство «Як ти, Віннице?», щоб зібрати кошти на придбання спеціального медичного обладнання в одну із вінницьких лікарень. 

Як повідомляють у Вінницькій міській раді, у 2022 році німецьке місто запропонувало Вінниці партнерство, щоб стати ближче і мати можливість надавати більш дієву та актуальну допомогу нашому місту. Саме тому, Мюнстер пропонує почати співпрацю зі знайомства з вінничанами.


Оперативні новини – у ТГ-каналі МНБ: mnb_vinn


Зазначається, що кілька років поспіль вінничани, які живуть у Мюнстері, допомагають комунікувати із рідним містом. Також у німецькому місті діє спілка «Українська мова та культура у Мюнстері», представники якої на різноманітних заходах розповідають про історію та культуру України та про рідну Вінницю. А ще протягом минулого року громадська організація допомагала українцям, які силою різних обставин опинилися у Мюнстері.

«Мало хто в Мюнстері, який знаходиться майже за 1800 км від Вінниці знає, чим під час повномасштабної війни живуть вінничани, яким було їхнє мирне життя», - каже вінничанка Світлана Пассон, яка живе у Мюнстері.

Спілка «Українська мова та культура у Мюнстері» допомагає німцям краще пізнати Україну. Представники Спілки зазначають, що жителі Мюнстера захоплюються українцями, їх силою, мужністю, стійкістю та взаємодопомогою у важкі часи війни. Саме тому діячі організації закликають вінничан доєднатися до проєкту life-знайомства «Як ти, Віннице?», яке відбуватиметься 24 лютого.

Ініціатор - німецький митець Томас Нуфер. 24 лютого з 09:00 до 18:00 він просить вінничан надсилати на електронну адресу yak.ty.vin@gmail.com фото чи коротке відео, які зможуть відобразити життя, почуття або думки у цей день.

Всі надіслані зображення мешканці Мюнстера згодом побачать на міському сайті проєкту.

За кожного учасника цього проєкту Мюнстер кластиме у скарбничку Вінниці грошову винагороду, щоб згодом придбати спеціальне медичне обладнання для загоєння ран в одну із вінницьких лікарень для лікування наших військових.

 

Поділитися :