Новини

З початку року працівники компанії "Вінницяобленерго" зафіксували понад три сотні крадіжок електроенергії

5 вересня 2023, 11:12

Недобросовісних споживачів, які у такий спосіб намагаються зекономити власні кошти, енергетики виявляють за допомогою сучасного технічного обладнання.

Про це у своєму коментарі Радіо "Місто над Бугом" розповів комерційний директор АТ "Вінницяобленерго" Олексій Тарарака. 

Він зазначив, що більшість актів правопорушення складають саме на населення, яке використовує обхідні засоби для зменшення використання електроенергії. 

"Більшість ми складаємо з населення актів. Накиди, зволікання сторонніх приладів, генераторів тощо. Також є випадки, коли споживач втручається у роботу приладообліку, встановлюючи різні сторонні засоби, які дозволяють зменшити використання електроенергії на певну кількість. Ми завжди проводимо роз’яснювальну роботу, особливо з побутом, тому що такі крадіжки, коли споживач нібито економить на енергії, тим самим він наражається на небезпеку", - розповів Олексій Тарарака.

Працівники підприємства виявляють правопорушників за допомогою сучасного обладнання, яке дозволяє знайти будь-який, навіть найхитріший спосіб крадіжки електричної енергії. Так, нещодавно в одного зі споживачів вилучили лічильник з вбудованим у нього пристроєм дистанційного керування.

Враховуючи небажання споживача визнавати обставини порушення, прилад обліку електроенергії передали на експертизу. Фахівці інституту судових експертиз підтвердили факт втручання в роботу лічильника, тож тепер несумлінному споживачеві на додачу до чималого штрафу доведеться відшкодувати витрати на проведення експертизи.


Фото: Ілюстративне

Поділитися :