Новини

З початку травня патрульні Вінниччини затримали 59 водіїв напідпитку

12 травня 2021, 09:04

За таке правопорушення віднедавна посилили відповідальність.

Як зазначила в коментарі "Місту над Бугом" Тетяна Плахотнюк, речниця поліції, незважаючи на постійні нагадування про штрафи, водії продовжують ігнорувати правила і сідають за кермо в стані сп'яніння. Наразі штрафи за таке порушення складають від 17 тисяч до 51 тисячі гривень плюс позбавлення прав керування авто або ж конфіскація транспортного засобу.

– Ми завжди закликаємо наших громадян бути обережними на дорозі і в жодному разі не сідати за кермо напідпитку. Однак часто трапляються випадки, коли на ці поради не зважають. Нагадаю, що за таке правопорушення віднедавна підвищено відповідальність. Якщо водій сідає за кермо напідпитку вперше протягом року, на нього чекає штраф у розмірі 17 тисяч гривень з позбавленням права керування на 1 рік. Якщо водій чинить таке правопорушення вдруге протягом року, штраф становитиме 34 тисячі гривень з позбавленням права керування на 3 роки з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого. Якщо ж таке повториться втретє, на водія чекає штраф – 51 тисяча гривень з позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією автомобіля або адмінарешт на 15 діб з позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією транспортного засобу.

У патрульній поліції вкотре закликають бути свідомими водіями і не сідати за кермо в стані сп’яніння, адже від цього залежить життя як водія, так і інших людей.

Поділитися :