Новини

З початку вакцинальної кампанії на Вінниччині  щеплення  від COVID-19 отримали понад 228 тисяч людей

2 серпня 2021, 16:31

Водночас у Вінниці першу дозу вакцини отримали 40 558 містян, а другу 21 530.

Лише в неділю, 1-го серпня, в області вакцинувалися 1 181 людина, повідомляють в обласному департаменті охорони здоров’я. Цими  вихідними  у  Вінниці  працювали  три центри масової вакцинації населення, зокрема  і  відкритий  два  тижні тому, на базі медичного коледжу,  що на вулиці  Пирогова, 57. Охочих вакцинували препаратами CoronaVaс та Moderna, в порядку живої черги. Про це розповів директор обласного центру громадського здоров’я Олександр Мельник. Також він закликав  освітян  не зволікати з першим щепленням, аби встигнути до початку нового навчального року, захистити себе від коронавірусної інфекції.  

“Чому вибрано саме цей навчальний заклад? Тому що, на жаль, сьогодні не можна сказати, що заклади освіти готові до навчального року. В тому плані, що не дуже високий рівень охоплення педагогічних працівників. Тому я закликаю, щоб вони встигли захистити в першу чергу себе перед учбовим роком, у них ще є цей період. Ревакцинація (друге щеплення) проводиться через 21-28 днів. Тобто якраз, якщо починати цей цикл саме зараз, то до навчального року, думаю, це питання можна буде значно покращити і більшість педагогічних працівників будуть захищені”, - прокоментував Олександр Мельник.

Водночас впродовж вихідних у Вінницькій міській територіальній громаді працювали два Центри вакцинації населення. В них вакцинувалось 1 230 людей. 480 щепились у центрі, що розмістився в приміщенні Експоцентру на Соборній, 750- на Вишеньці в ТРЦ «Мегамолл» Тут вакцинували вінничан, яким виповнилось 18 років. Щеплювали охочих препаратом «Moderna». Загалом повний вакцинації вже пройшли майже 22 тисячі вінничан.  

Як зазначається на сайті Вінницької міської ради, Департамент охорони здоров’я створив необхідні умови, щоб вінничани могли зробити щеплення. Аби імунізуватись не потрібно чекати вихідних. З понеділка по п’ятницю працює Центр вакцинації населення від Covid-19 за адресою: вулиця Стрілецька, 44, Міський палац мистецтв «Зоря». Тут щеплюють препаратом «Moderna».

Також імунізуватись можна в пунктах вакцинації в Центрах первинної медико-санітарної допомоги. Вони працюють щоденно. Тут проводиться вакцинація та ревакцинація другою дозою вакцини «CoronaVaс», ревакцинація другою дозою вакцини «Соmirnaty» американського бренду «Pfizer».Стаціонарні пункти щеплень в ЦПМСД працюють з 9:00 до 13:00.

Вакцинують вінничан безкоштовно.

 

Поділитися :