Новини

З Вінниці до Херсонщини відправили дві вантажівки з гумдопомогою

8 червня 2023, 09:14

Мешканці Херсонщини потерпають від наслідків російського теракту на Каховській ГЕС.

Як ідеться на сайті міської ради, першу вантажівку з 20 тоннами гуманітарної допомоги вдалось зібрати за один день завдяки злагодженій роботі Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу.

"У Херсонській військовій адміністрації нам озвучили першочергові потреби: їжа, питна вода, сіль, електричні обігрівачі, моторні човни та спеціальне екіпірування для пересування затопленими вулицями. Все це вдалося зібрати буквально за один день. Тож вже сьогодні [ред., 7 червня] вантажівка з близько 20 тоннами гуманітарки вирушить в дорогу. Ще дві машини з допомогою готуємо", — зауважив міський голова Сергій Моргунов.

У другу фуру відвантажили питну воду, продукти харчування, олію, борошно та повітряно-опалювальні пушки (для осушування приміщень).

"Продовжуємо роботу. Відвантажили і відправляємо другу фуру з гумдопомогою для Херсону. Вода, продукти харчування, олія, борошно. Окремо додали повітряно-опалювальні пушки (для осушування приміщень). Вдячний усім, хто в координації з нашим Гуманітарним штабом в короткі терміни об’єднав зусилля. Громади мають допомагати громадам. Працюємо далі", – написав міський голова у своєму ТГ-каналі.

Поділитися :