Новини

З'ясовано, від чого помер вінничанин, який нещодавно вакцинувався від COVID-19

5 липня 2021, 16:11

За попередніми результатами судово-медичної експертизи, причиною смерті стала гостра серцево-судинна недостатність на тлі ішемічної хвороби серця.

Як інформують на фейсбук-сторінці Департаменту охорони здоров'я та реабілітації Вінницької ОДА, 2 липня о 13:45 47-річний вінничанин отримав щеплення вакциною Comirnaty/Pfizer-BioNTech (серія FD0927, термін придатності до 30.09.2021 р.). Протягом 1 години після щеплення чоловік почувався задовільно. Через 3,5 години після процедури з’явились скарги на нудоту, втрату свідомості. О 17:02 була викликана екстрена медична допомога, яка о 17:10 прибула на місце та провела реанімаційні заходи. На жаль, о 18:02 медики констатували смерть чоловіка.

"Випадок смерті зареєстровано як несприятливу подію після імунізації, оскільки смерть сталася протягом 30 днів після вакцинації проти COVID-19. Повідомляємо, що 2 липня мобільною бригадою було вакциновано 138 людей, НППІ на даний час не зареєстровано. У 5 інших осіб, які щепились з одного флакона з померлим – стан задовільний", – йдеться в повідомленні.

Наразі цей випадок розглядає Регіональна група оперативного реагування на несприятливі події після імунізації/туберкулінодіагностики Департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької області.

За даними електронної амбулаторної карти пацієнта, хронічних захворювань у чоловіка не було. За попередніми результатами судово-медичної експертизи, причиною смерті стала гостра серцево-судинна недостатність на тлі ішемічної хвороби серця. Ознак анафілаксії, шоку, тромбозу немає.

"Розслідування триває, очікуємо результати морфо-гістологічних досліджень. Ми обов’язково повідомимо про будь-які нові з'ясовані факти, як тільки вони стануть відомі. Важливо! Вакцинація проти COVID-19 не запобігає розвитку інших захворювань або смерті від інших причин", – інформують у департаменті.

Поділитися :