Новини

За тепло і гарячу воду вінничани боргують понад 132 млн грн

31 серпня 2021, 10:51

Таким є борг перед "Вінницяміськтеплоенерго" станом на серпень.

Як ідеться на фейсбук-сторінці КП ВМР "Вінницяміськтеплоенерго", нині в Україні діє Єдиний реєстр боржників. До нього можуть потрапити і споживачі, які нехтують рахунками за послуги централізованого опалення та гарячого водопостачання. Адже якщо ігнорувати платіжки, підприємство працює з такими боржниками в судовому порядку. Після прийняття рішення суду на користь підприємства, справа переходить у державну виконавчу службу, звідти дані про борг споживача автоматично потрапляють в Єдиний реєстр боржників. 

Але якщо ж у боржників немає можливості оплатити всю суму одразу, борг можна реструктурувати. Для цього потрібно укласти відповідний договір з "Вінницяміськтеплоенерго" (це можна зробити в службі збуту підприємства за адресою вул. 600-річчя, 13). Головна умова при реструктуризації – одразу оплатити 50% від усієї суми, решту – частинами протягом визначеного періоду. Крім цього, обов’язково необхідно сплачувати поточні нарахування.

Нагадаємо, з 20 серпня 2021 року згідно з Законом України №1657-IX, в Україні офіційно знято мораторій на відключення населення за заборгованість з оплати вартості комунальних послуг, яка передбачалася законодавством щодо умов адаптивного карантину.

Поділитися :