Новини

"Зараз у нас плани наполеонівські", – голова правління ОСББ по вулиці Литвиненка-Вольгемут, 19 Олена Юкал

12 травня 2023, 17:41

Попри те, що ОСББ по вулиці Литвиненка-Вольгемут, 19 було створене лише 19 січня, за цей час там встигли вирішити чимало питань.

У Вінницькій міській раді повідомляють, що в будинку встигли змінити водопровідні та каналізаційні труби, а на прибудинковій території облаштувати клумби, зробити пісочницю та гойдалки для дітлахів.

Такого результату, як зазначає голова правління ОСББ Олена Юкал, домоглися завдяки координації спільних зусиль з міською радою.Також мешканці будинку визначились з першим безкоштовним капремонтом одного з конструктивних елементів будинку. За кошти міського бюджету буде відремонтовано ліфт.

"До створення ОСББ ми йшли досить довго. Дев'ятиповерхівку було побудовано ще у 1981 році. У будинок заселилися працівники хімічного заводу, які до цього жили у Вінницьких Хуторах. За роки експлуатації будинку, накопичилось чимало питань, які потребували вирішення", розповідає Олена Юкал. 

За словами пані Олени, питання створення ОСББ вже піднімалось серед мешканців будинку. Проте було прийнято рішення залишитись в розпоряджені ЖЕКу. 

Лише три роки потому рішення щодо створення ОСББ було знову висунуте на обговорення. Головною рушійною силою, за словами голови правління ОСББ, виступили нові мешканці будинку, які переїхали з будинків, які вже мали власне ОСББ. Вони й переконали решту сусідів у перевагах об'єднання. Запросили до створення об'єднання й представників міської ради.

"До нас на збори прийшов представник Ресурсного центру підтримки ОСББ. Працівники надали нам зразки усіх заяв, допомогли з протоколом та документами. Далі я зверталася до них з будь-яким питанням і жодного разу не отримала відмови… Зараз у нас плани наполеонівські. По програмі співфінансування з міською радою плануємо встановити сучасне освітлення у під'їздах, змінити вікна на сходових клітках, відремонтувати тепломережу. Моя мрія – встановити сонячні панелі на даху. Розумію, що це дуже важко. Але мріяти мені ніхто не заборонить", - додає пані Олена

Загалом, станом на восьме травня у Вінниці нараховується 844 ОСББ у 924 будинках. З початку року в місті зареєстровано 22 новостворених ОСББ, з них три – в новобудовах.

 

Поділитися :