Новини

Засуджений до довічного ув'язнення вінничанин Анатолій Малець подав апеляцію

3 червня 2021, 14:39

За його словами, вирок суду був надто суворий. Апеляційна скарга має бути розглянута у суді протягом місяця.

Як розповів "Місту над Бугом" адвокат засудженого Володимир Білан, апеляційну скаргу його клієнт подав 24 травня. 

"Апеляційна скарга на вирок подається протягом 30 днів з моменту оголошення вироку. Якщо особа не була присутня під час оголошення вироку, то з моменту його отримання. Мій клієнт був присутнім під час оголошення щодо нього вироку. Якби він не подав апеляційну скаргу, то вирок би набув законної сили по закінченню 30-денного терміну з моменту його проголошення. В даному випадку за 6 днів до набуття законної сили вироку він звернувся з апеляційною скаргою", – прокоментував Володимир Білан.

На сьогодні, за словами адвоката, апеляційна скарга вже повинна бути призначена до розгляду у Вінницькому апеляційному суді. Її можуть або задовільнити, тобто скасувати вирок, (це те, чого просить Анатолій Малець), або залишити без змін.

"Змінити можна вирок, якщо засуджений у своїй апеляційній скарзі надає доводи про те, що він або не винен, або не причетний, або він вважає, що вирок відносно нього винесений надто суворий. Разом з тим це не позбавляє жодним чином мого підзахисного звернутися в іншу інстанцію, а саме в касаційну інстанцію", – пояснив адвокат засудженого.

Як повідомив Володимир Білан, судове засідання відбудеться протягом місяця.Наразі засуджений за вбивство своєї родини Анатолій Малець перебуває у слідчому ізоляторі Вінниці. 

Нагадаємо, 27 квітня закінчився судовий процес над вінничанином Анатолієм Мальцем, який позбавив життя усю свою родину (дружину, двох неповнолітніх дітей та маму). Вину підозрюваного підтвердили молекулярно-генетична та криміналістичні експертизи. Підсудного визнали винним за ознаками пункту 1-го, 2-го частини 2-ї статті 115 Кримінального кодексу України та призначили йому покарання у вигляді довічного позбавлення волі. 

Фото: vezha.ua

Поділитися :