Новини

Завдяки ініціативним учням у вінницькій школі №16 оновили шкільну їдальню

27 вересня 2021, 15:40

Звичайну шкільну їдальню перетворили на простір для розвитку молоді в рамках конкурсу від міськради "Бюджет шкільних проєктів".

Проєкт щодо оновлення  простору їдальні учні назвали «Територія правильно харчування». Директорка школи Світла Стрельбицька у сюжеті телеканалу ВІТА розповідає, що проєкт переміг і заклад отримав 300 тисяч гривень на реалізацію ініціативи.

«З міської ради нам виділили 300 тис. на реалізацію цього проєкту. Ми закупили нові меблі та посуд, щоб діти могли реалізувати заплановані ідеї. Вони дуже зацікавилися і коли отримали перемогу, всі були дуже задоволені, адже змогли реалізувати мрії учнів про те, що шкільна їдальня може бути сучасна, яскрава і комфортна», - розповіла пані Світлана.

Завдяки конкурсу, звичайна шкільна їдальня перетворилась на простір для розвитку молоді. Президент школи №16 Анна Крижанівська каже, що тут навіть облаштували зону для проведення майстер-класів з приготування національних страв.

«Оновлення їдальні – це не те, що ми хочемо лише у плані зовнішнього вигляду. Наша мета: підвищення рівня культури харчування та етикету учнів, шляхом створення сучасного середовища у їдальні. Але це не просто середовище, це справжній освітній простір, де учні можуть дізнатися багато нового. Уже з жовтня цього року ми розпочинаємо працювати над зоною майстер-класів і першим буде майстер-клас із сервірування столу для учнів середньої школи», - поділилася Анна Крижанівська.

Тепер їдальня у 16-й школі поділена за кольорами столів і стільців і кожен клас має свій колір.

Поділитися :