Новини

"Завжди усміхнений, добрий і щирий": на Вінниччині відкрили меморіальну дошку загиблому Герою Віталію Кулаку

7 травня 2024, 12:42

На відкритті пам'ятної дошки 31-річному Оборонцю були присутні старший брат Іван, дружина Світлана та син Олександр. 

Як зазначається на сайті Калинівської міської ради, з перших днів війни Віталій Кулак пішов добровольцем у роту охорони територіальної оборони, потім був переведений на службу в одну із військових частин ЗСУ. До останнього свого подиху загиблий залишався вірним військовій присязі та своїй Батьківщині. Віталій Кулак загину внаслідок мінометно-артилерійського обстрілу. Йому назавжди залишиться тридцять один.

Земляки полеглого Героя зібрали кошти та встановили меморіальну дошку на стіні хомутинської гімназії, поруч із меморіальною дошкою його товариша та сусіда Віталія Смалківського.

"Завжди усміхнений, добрий, щирий, життєрадісний – таким назавжди запам’ятається Віталій Кулак своїм рідним, друзям, односельцям, побратимам. Вшанувати пам'ять загиблого Героя, який поліг смертю Героя 21 липня 2023 року на Донеччині, на подвір’ї гімназії с.Хомутинці зібралися рідні, представники влади, друзі, односельці, працівники та учні гімназії, усі, хто знав та пам’ятає Віталія Кулака. Він був звичайним юнаком, який після закінчення місцевої школи обрав мирну професію водія. До війни працював водієм санітарного автомобіля у Калинівській центральній районній лікарні. Зі своєю дружиною Світланою разом будували міцну та дружну сім’ю, виховували маленького сина Сашка, якого батько мріяв відвести до першого класу. Але не судилося", - розповіли в міській раді.

Фото: Калинівська міська рада

Поділитися :