Новини

Житлово-комунальна й паливно-енергетична сфери Вінниці готові до роботи в осінньо-зимовий період 

14 жовтня 2022, 14:30

Цьогоріч у міжопалювальний сезон вінницькі комунальники, готуючись до опалювального сезону, відремонтували 177 кілометрів теплових мереж, 66 центральних та 398 індивідуальних пунктів. Наразі заповнюються системи опалення житлових будинків міста.

На сайті міськради пишуть, що 13 жовтня під час засідання виконавчого комітету Вінницької міської ради директор департаменту міського господарства Віталій Місецький прозвітував про готовність житлово-комунального господарства, підприємств паливно-енергетичного комплексу та установ до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2022-2023 рр. 

Зазначається, що підприємства водо-, електро- та теплозабезпечення почали готуватись до опалювального періоду ще навесні цього року.Попри те, що підготовка відбувалась в умовах війни, підприємства майже на 100% готові до роботи в осінньо-зимовий період. 

Працівники комунального підприємства «Вінницяміськтеплоенерго» полагодили 177 кілометрів теплових мереж, 66 центральних та 398 індивідуальних теплових пунктів. Також підвищили надійність 48 котелень, капітальний ремонт 3-х котлів на котельнях та відремонтували 1 500 теплових камер. Водночас закупили 215 генераторів, з яких 38 уже поставили на котельні для безперебійної їх роботи. Також для твердопаливних котелень сформували запас палива – 1 000 м3 дров та 400 тонн тріски.  

Працівники КП «Вінницяоблтеплоенерго» відремонтували 14 котелень: 50 котлів та понад 90 теплових камер. Також для роботи твердопаливних котелень накопичили 6 200 м3 дров та 320 тонн тріски.

Управляючі компанії житлових будинків поремонтували 22 200 м2 м’які і шиферні покрівлі, замінили чи полагодили 16 867 м інженерних мереж, замінили 3 579 одиниць запірної арматури, поремонтували 290 електрощитових. Встановили 974 світильників з акустичними вимикачами, замінено 197 м² старих вікон на енергозберігаючі.

Підготували спецтехніку до роботи в зимовий період та заготовили відсів і сіль.

Також теплопостачальні підприємства спільно з управляючими компаніями заповнили системи опалення житлових будинків. Наразі заповнено 918 будинків (99,5%). Системи ще 4-х житлових будинків будуть заповнені відразу після завершення робіт з капітального ремонту внутрішньо будинкових теплових мереж.

«Це буде найважчий опалювальний період, це буде сама важка зима не тільки для нас, а й для всієї України. Потрібно сформувати додаткові бригади і щоб у разі потреби спеціалісти оперативно, в будь-яку пору доби, з’явились на місці подій і зробили так, щоб наше місто не відчуло критичних ситуацій», – зазначив секретар міської ради Павло Яблонський.

Окрім того, для роботи в зимовий період підготовлено 122 одиниці спеціалізованої техніки. У разі значного погіршення погодних умов можливе додаткове залучення 30 одиниць спецтехніки підрядних організацій.

Поділитися :