Новини

Жодна багатоповерхівка у Вінниці офіційно не готова до опалювального сезону

23 вересня 2020, 17:02

Стан внутрішньобудинкових систем опалення не дозволяє підприємству «Вінницяміськтеплоенерго» підписати акти готовності багатоповерхівок до пуску тепла 

Станом на 23  вересня, ще жоден будинок у Вінниці не отримав акту готовності до опалювального сезону. Такі документи управляючі компанії повинні були отримати до 15 вересня. Про це  в коментарі «Місту над Бугом» повідомила Сніжана Корчака,  речниця підприємства «Вінницяміськтеплоенерго».  І додала, що  підприємство підготувало обладнання теплопостачального комплексу на 100%, на етапі завершення  - реконструкція мереж.

«Вінницяміськтеплоенерго» готове вчасно, відповідно рішення, яке прийматиме виконавчий комітет Вінницької міської ради, почати опалювальний період двадцятого-двадцять першого років. Проте, відкритим залишається питання готовності внутрішньобудинкових систем, від якого залежить якість послуг в середині будинків споживачів. Хочемо наголосити, що за внутрішньобудинкові системи відповідають управляючі компанії, житлово-експлуатуючі об’єднання  та правління ОСББ. Вони мали виконати ряд заходів з підготовки будинків до опалювального періоду, але станом на сьогодні, ще жоден будинок не отримав акт готовності до опалювального сезону". – розповіла Сніжана Корчака

На підприємстві зазначають,  аби запустити тепло, необхідно щоб були готові та повністю відремонтовані  внутрішньобудинкові системи, а це зона відповідальності вже  управляючих компаній, житлово-експлуатаційних об’єднань та правлінь ОСББ.  Наразі ще не всі управляючі компанії звернулися до підприємства з графіком перевірки будинків.  Загалом перевірено 980 будинків із 1225. Втім, у них було виявлено недоліки, на що  сформовано приписи для ліквідації даних несправностей, зазначила Сніжана Корчака.

"Отож, хочемо наголосити, щоб мешканці також дбайливо ставилися до свого будинку, зокрема цікавились в управляючих компаніях, чи готовий їхній будинок до опалювального сезону, а якщо не готовий то яка на те причина". - зауважила Сніжана Корчака.   

Поділитися :