Новини

Зміна сприйняття свята 8 Березня

6 березня 2023, 18:03

Зауважимо, майже 62% українців, які взяли участь в опитування у застосунку ДІЯ, висловилися за збереження святкового вихідного дня на 8 Березня.

Останні роки відзначення Міжнародного жіночого дня 8 березня супроводжується зміною сприйняття та підходів до цього свята. На заміну традиційних подарунків у вигляді квітів та солодощів, з'являються ідеї здійснення благодійних внесків на підтримку різних жіночих ініціатив, які сприяють поліпшенню статусу жінок в суспільстві.

"Відзначення 8-го березня можна розглядати не як святкування, а як можливість нагадати про те, що ще продовжує існувати нерівність між чоловіками та жінками, і про необхідність вжиття конкретних заходів для вирішення цієї проблеми» - говорить правозахисниця, голова ГО "ВІСЬ" Світлана Дубина.

З'являються ідеї відзначення 8-го березня не тільки як дня жінок, але й як дня рівності та інклюзії, коли увага приділяється не тільки питанням жінок, а й іншим групам, які зазнають дискримінації в суспільстві. Також транслюються нові підходи до відзначення 8-го березня, як: організації івентів, фестивалів, лекцій, де будуть обговорюватися проблеми жінок у суспільстві, їх роль у політиці, бізнесі, науці та культурі, тощо. Нагадаю, що майже 62% українців, які взяли участь в опитування у застосунку ДІЯ, висловилися за збереження святкового вихідного дня на 8 березня.

Поділитися :