Новини

12 організованих злочинних угруповань ліквідували на Вінниччині з початку року

28 грудня 2021, 16:20

Учасники цих угруповань вчинили 122 тяжких та особливо тяжких злочинів. Три з них займалися збутом наркотиків.

Про це на пресконференції за підсумками роботи поліції в році, що минає, повідомив начальник ГУНП у Вінницькій області Іван Іщенко. До кримінальної відповідальності притягнено 45 учасників цих груп. Розслідування щодо 11 організованих груп завершено, матеріали передали на розгляд суду.

«Найбільш резонансне - викрили злочинну діяльність, куди входило більше десятка осіб. Вони організували виготовлення і збут психотропних та наркотичних речовин. Спецоперація проводилася на території Вінницької, Миколаївської та Черкаської областей. Викрили та нейтралізували також злочинний вплив кримінальних авторитетів, так званих «смотрящих». Оголошені підозри в поширенні злочинного впливу, нападі на працівника установи покарання та організації наркотрафіку «смотрящому» за колонією та неодноразово судимому ставленику грузинського злодія в законі, який контролював так зване «наповнення злодійського общака», а частина коштів йшла на фінансування цього кримінального авторитету», - розповів пан Іван.

Також цьогоріч поліція області викрила діяльність посадовців лісового господарства і підприємців, які незаконно вирубували ліс, завдавши державі збитків на 30 мільйонів гривень. Матеріали цього кримінального провадження передано Державному бюро розслідувань. Знешкоджено діяльність організованого злочинного угруповання, яке привласнило кошти агрофірми на понад мільйон гривень.

Читайте також:
Понад 320 тисяч повідомлень отримала вінницька поліція за цей рік

Поділитися :